15-02-2017, Abdij van Berne Heeswijk

16 maart: Workshop ‘Derwisj dansen’ in Abdij van Berne

derwaOp donderdag 16 maart zijn belangstellenden welkom in de Abdij van Berne in Heeswijk voor een workshop ‘Derwisj dansen’ onder leiding van Karen Reddering.

Derwisj-dans
De derwisj-dans betreft het voortdurend draaien om de eigen as. Iedere stap is een symbool van de ommekeer, het terugkeren naar de verbondenheid met ons oneindige zelf. Deze dansvorm is een meditatieve vorm waarbij het gaat om het verbinden van hemel en aarde vanuit het hart. De rechterhand is opgericht naar de hemel en de linkerhand is gericht naar de aarde. Meestal draait men linksom, maar in Egypte draait men zowel linksom als rechtsom. Het is een beeldende uitdrukking aan de mystieke weg waarbij het gaat om het loslaten van de weerstand en het liefhebben van alles. Mevlana Rumi (Jalal Ad-Din Rumi Mevlâna) is de oprichter geweest van de draaiende Derwisjen in Konya (Turkije). Hij was schrijver, filosoof, dichter en mysticus en leefde van 1207-1273.

Over de workshop
De workshop zal omvatten:
– Kennismaking met de derwisjdans
– Live muziek op ney (turkse rietfluit) en framedrum
– Gedichten
– Een demonstratie
– Uitleg en
– Het zelf ervaren door middel van een geleide meditatie

Over Karen Reddering
Karen Reddering heeft de derwisjdans geleerd van Maryam Linders. Maryam is semazenbashi oftewel sufi dansmeester. Karen is lid van de Nederlandse derwisjdans groep Sisters of Shams. Deze groep wervelt om liefde, harmonie en schoonheid te ervaren.

Praktische informatie:
Datum: Donderdag 16 maart 2017
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 10,- te betalen aan de zaal
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Info: www.abdijvanberne.nl
Opgave: Reserveren gewenst berne-anders@abdijvanberne.nl

Bron: Berne Anders