Werken

Berne Abdijconcerten

berne_01

Fotograaf: Willem-Jan Hanegraaf

Wanneer u de abdijkerk binnenkomt is het Adema-Schreurs orgel (1931-1970) in het koor direct een blikvanger in de kerk. Vanaf 1952 worden er al concerten gegeven op dit orgel en later ook op het in 2002 geplaatste Gebr. Reil orgel (1981). In de concertcyclus van de Berne Abdijconcerten hebben verschillende organisten als Marie-Claire Alain, Guy Bovet en Leo van Doeselaar geconcerteerd. De orgelkring biedt podium voor topartiesten uit binnen- en buitenland met speciale aandacht voor jong talent.

In 2016 zal de 65e concertcyclus van de Berne Abdijconcerten plaats vinden. Ook voor dit jubileumseizoen is er weer een prachtige programmering.

1 mei – Ines Maidre-Aarvik, orgel & Ingmar Simson-Valtin, viool (Estland/Noorwegen)
5 juni – Peter King (Bath, Engeland)
3 juli – Bert den Hertog (Scheveningen, Den Haag)
4 september – Zsuzsa Elekes (Boedapest, Hongarije)
2 oktober – Stephan van de Wijgert (Amsterdam)
6 november – Missa da Requiem, Tomás Luis de Victoria, Capella Monteverde o.l.v. Reinier Wakelkamp, Hugo Bakker, orgel (Zaltbommel)
18 december – Kerstconcert Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst, Marcel Verheggen (Maastricht)

Concertinfo en lidmaatschap
De concerten vinden plaats op iedere eerste zondag van de maand om 16.00 uur in de periode mei tot en met november (uitgezonderd augustus). Voor deze concerten bedraagt de toegang 10 euro. Het kerstconcert vindt plaats op de laatste zondag voor Kerstmis, hier bedraagt de toegang 15 euro (evenals het eerste concert in de nieuwe cyclus). Na ieder concert is er nog een gezellige bijeenkomst met koffie en thee, dit is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Wilt u lid worden van de Berne Abdijconcerten?
Voor een bedrag van minimaal € 35,- per jaar kan men lid worden. Leden krijgen het jaarprogramma toegezonden en gratis toegang tot alle concerten (incl. koffie en thee). Het programma van elk concert – dat de leden tevoren krijgen toegestuurd – geldt als toegangsbewijs. Het lidmaatschap gaat in nadat tenminste € 35,- is overgemaakt op IBAN-nummer: NL 49 INGB 0005 2779 75 t.n.v. Abdij van Berne inz. Orgelkring Heeswijk met vermelding van uw adres en postcode.

Informatie werkgroep
De werkgroep van de Berne Abdijconcerten bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die zorgen voor de programmering, promotie en alle aspecten die bij de organisatie van de concerten horen.

U kunt contact opnemen met de werkgroep Berne Abdijconcerten via de de onderstaande gegevens:

E-mail: berne-orgelkring@hotmail.com
Facebook: www.facebook.com/berneabdijconcerten
IBAN: NL 49 INGB 0005 2779 75