07-09-2017, Abdij van Berne Heeswijk

ALLE-ZIELEN – stilstaan en gedenken

alle zielen flyer digitaal

Op 2 november vindt het eerste ALLE-ZIELEN event plaats op Abdij van Berne in Heeswijk Dinther. We nodigen iedereen, jong en oud uit om tijdens deze speciale avond de doden te herdenken. Met muziek en zang, kunst en vormgeving, eten en drinken, licht en vuur willen we de traditie vernieuwen en rituelen verlevendigen.

Het project heeft als doel om door middel van kunstuitingen gelegenheid te bieden de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de huidige maatschappij. Participatie en aandacht voor nabestaanden zijn belangrijke kernwaarden in het project.

 ALLE-ZIELEN biedt deze mogelijkheid op een eigentijdse manier. ALLE-ZIELEN is een vernieuwde vorm van een katholieke traditie, maar is niet gebonden aan een religie.

Kunstenaars verbeelden hun universele zowel als persoonlijke visie op het mysterie van de dood. Door middel van kunst, klank, licht en vuur kunnen nabestaanden op een persoonlijke en toegankelijke manier hun dierbaren herdenken in een nieuwe vorm van zingeving. Het terrein van de Abdij van Berne is het decor voor ALLE-ZIELEN 2017.

ALLE-ZIELEN programma:

Donderdag 2 november, gratis entree

18.00 – 18.30 uur: dienst in Abdij kerk
18.30 – 22.00 uur: doorlopend programma op terrein

 

Alle zielen is mede mogelijk gemaakt door Stichting dertien hectare en gemeente Bernheze. Met dank aan Abdij van Berne, Proeflokaal, Laverhof en diverse sponsoren.

Bron: Abdij van Berne