17-02-2017, Abdij van Berne Heeswijk

Britse auteur Sara Maitland spreekt over haar fascinatie voor de Stilte

sararDe Engelse auteur Sara Maitland is van 17 tot en met 21 maart na zes jaar opnieuw in Nederland. Haar ‘Book of Silence’ (Nederlandse vertaling: Stilte als antwoord) is onverminderd populair in een tijd waarin stilte door velen steeds meer als een schaars, belangrijk en zelfs noodzakelijk ‘item’ wordt (her-) ontdekt. Op 18 maart spreekt zij in Den Haag bij DEZINNEN, op 19 maart is zij te gast in de Abdij van Berne en op 20 maart spreekt zij ’s avonds bij Radboud Reflex in de Radbouduniversiteit Nijmegen.

Sara Maitland studeerde in Oxford, deelde een studentenhuis met de latere president Bill Clinton en werkte met Stanley Kubrick. Gefascineerd door de stilte woont ze inmiddels enkele jaren alleen in een verlaten deel van Noordwest Engeland en schrijft daar over wat de stilte haar brengt en over de ambivalentie in zichzelf en in onze cultuur ten opzichte van de stilte.

Haar boek wordt meer en meer ontdekt als een oorspronkelijke en gezaghebbende studie naar ‘de stilte’. Een boek over de waarde, de kwetsbaarheid, de noodzaak, de meer-dan-afwezigheid-van-geluid en vreemdheid van stilte.

Bron: Scriptum