16-05-2017, Abdij van Berne Heeswijk

Norbertijnen Abdij van Berne in nieuwe Kloosterglossy van Adveniat

KLOOSTER OS BERNE1

Begin vorig jaar verscheen Stilleven, de eerste kloosterglossy in Nederland (en wellicht wereldwijd) van de Trappisten van Koningshoeven. Deze kloosterglossy werd een doorslaand succes. Uitgeverij Adveniat komt nu met een tweede kloosterglossy: Klooster! Deze glossy is vanaf vrijdag te verkrijgen.

Adveniat geeft aan dat er maar liefst 15.000 exemplaren verspreid worden van Klooster! Kloosters die vijfhonderd exemplaren of meer afnemen krijgen een eigen cover. Dat zorgt ervoor dat de glossy uiteindelijk met twaalf verschillende omslagen in de handel komt, waaronder een omslag met een foto van abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne in Heeswijk. Ook zijn er artikelen en foto’s in het blad te vinden waaraan o.a. de norbertijnen Joost Jansen en Frank van Roermund hebben meegewerkt.

Inhoud glossy
Stap in de wereld van kloosters nu: de mensen, de plekken, het mysterie. Wat beweegt jongeren om te kiezen voor dit ‘andere’ leven? Wat vinden hun gasten er? Maak kennis met abdissen en abten, met de dagorde en de arbeid van kloosterlingen. Verder: 10 kloosterbieren, kloostermode, bekende mensen als Herman Finkers, Elsbeth Gruteke, Annemiek Schrijver, Henk Kroes, Jan Marijnissen en Antoine Bodar. Met onwaarschijnlijk mooie fotografie en teksten om stil van te worden. Verschijnt rond 19 mei: reserveer nu!

Gegevens glossy:
Titel: Klooster! De plekken, de mensen, het mysterie
Uitgeverij: Adveniat | ISBN: 978 9492 093 394
Aantal pagina’s: 144 | Prijs: € 8,95 | Verschijnt: 19 mei 2017

Deze glossy is te bestellen via Berneboek.com.

Bron: Voorjaarsaanbieding 2017 Adveniat