09-04-2017, Abdij van Berne Heeswijk

Voettocht voor vermoorde pater Frans van der Lugt

fransvdOngeveer 200 Syriërs uit verschillende Europese landen brachten afgelopen nacht door in Heeswijk, in gymnasium Bernrode, gelegen tegenover de Abdij van Berne.

Sinds vrijdag trekken deze jongeren wandelend door Brabant. Van Helvoirt naar Heeswijk, van Heeswijk naar St. Agatha en van St. Agatha naar Nijmegen. Ze doen dat in deze tijd van het jaar omdat het op 7 april precies 3 jaar was geleden dan pater Frans van der Lugt in Homs (Syrië) werd vermoord.

Vrijdagavond vond in de St. Janskathedraal van Den Bosch de opening van de tocht plaats. Samen met bisschop Gerard de Korte en de provinciaal van de Kruisheren van St. Agatha trad abt Denis Hendrickx op als gastheer.

Zaterdagavond sprak Abt Denis Hendrickx de Syrische wandelaars toe en bemoedigde hen. Hij citeerde daarbij een van de laatste woorden van Pater Frans: “Het leven ontspringt uit een donkere afgrond. Zij die in het duister zijn, zien een schitterend licht”. Met deze woorden wenste de abt van Berne zo’n verrijzenis voor Syrië.

Bron: Abdij van Berne