MA 13 Mrt

Berne Abdijconcert: Anna Karpenko en Bert den Hertog

Met de titel Dansend door de eeuwen heen kondigen wij het volgende concert aan van de serie Berne Abdijconcerten. Op zondag 1 oktober om 16.00 uur zullen het Reil en het Adema-orgel van de Abdijkerk in al hun veelzijdigheid zowel solo als vierhandig tot klinken worden gebracht door het organisten-echtpaar Bert den Hertog en Anna Karpenko.

Anna Karpenko werd geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium en studeerde in juni 2015 af aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina. Zij is organist in Pro Rege (Rotterdam) en de Duits Evangelische Kerk in Den Haag.

Bert den Hertog komt uit Gouda, waar hij in 1978 geboren werd. Hij studeerde Hoofdvak Orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Vanaf 1 juni 2010 is hij benoemd als organist van de Oude Kerk te Scheveningen en vanaf 2013 is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk.

Samen brengen zij een programma waarin orgelcomposities van Frescobaldi en Monnickendam worden afgewisseld met bewerking voor orgel vierhandig van Tchaikovsky en Bizet.

Van harte welkom!

Praktische informatie:
Wat: Orgelconcert in de Abdij van Berne
Wie: Bert den Hertog en Anna Karpenko, orgel vierhandig
Datum: zondag 1 oktober 2023
Aanvang: 16.00 uur
Locatie: Abdijkerk, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Entree: € 15,-
Aanmelden: Hoeft niet

Bron: Stichting Berne Abdijconcerten | Foto: Ramon Mangold

Ook interessant

DO 05 Okt - ZA 07 Okt
Plus-retraite 'Op reis door je leven'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief