Een stok met een verhaal

Update: We zijn al een aardig eindje Op Weg naar 27 januari. De workshop gaat zeker door. Maar: er is nog plek dus ik geef u graag nog de gelegenheid om te besluiten dat u toch wel zo’n persoonlijke stok wilt maken!


In de workshop ‘Een stok met een verhaal’ maakt u zelf, van een ruwe tak uit het bos, een persoonlijke wandelstok. Een unieke stok, die iets van uzelf uitstraalt, zeker wanneer u de stok ook gaat gebruiken! Al doende, onder deskundige begeleiding, leren we in deze workshop het verschil in houtsoorten, het verwijderen van de bast, aanbrengen van versieringen en/of tekst; we leren de stok mooi glad te maken en af te werken met olie of was, een dop aan de onderzijde en een handvat-lus aan de bovenzijde.

De begeleider, Rogier Vogelzang, brengt reeds gedroogde stokken en alle benodigde materiaal mee. Ter voorbereiding kunt u vast nadenken over een figuur-ter-versiering en/of een tekst die u wilt aanbrengen.

  • Kosten: Euro 25,= incl. alle materiaal, koffie/thee en soep. Brengt u zelf een boterham mee.
  • Locatie: “De Boerderij” op De Essenburgh
  • Tijd: 10:30 – 16:00 uur (vanaf 10.00 uur is er koffie/thee)

Wanneer u zich ook voor de ‘Pelgrimage en bedevaart‘ inschrijft ontvangt u 5 euro korting en betaalt u voor beide workshops samen 35,= euro.

Wanneer u zich aanmeldt (liefst per email) vermeldt u dan duidelijk: Naam, Adres, Telefoon. Of u stuurt een briefje met uw gegevens naar: Cursuswerk Norbertijnen, Zuiderzeestraatweg 201,  3849 AE Hierden Na aanmelding ontvangt u binnen redelijke termijn een bevestiging.