Inspiratiemiddag met meditatieleraar Jotika Hermsen (89)

Redacteur Frieda Pruim spreekt op vrijdagmiddag 8 juli 2022 om 14.30 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther met meditatieleraar Jotika Hermsen over haar boek Anders Zien.

Jotika Hermsen (1932) leefde 24 jaar als Franciscaanse kloosterzuster. In 1986 kwam ze op het spoor van het boeddhisme en in 1995 nam ze de acht boeddhistische leefregels aan. Al dertig jaar – tot op de dag van vandaag – is ze actief als meditatieleraar. Ze geeft les in vipassana-meditatie en de boeddhistische leer op een lichte en levendige manier die veel mensen aanspreekt.

In haar negentigste levensjaar koos Jotika Hermsen (samen met redacteur Frieda Pruim) haar mooiste teksten en columns uit waarin ze kort maar krachtig boeddhistische thema’s verheldert aan de hand van gebeurtenissen uit haar eigen leven. Frieda Pruim kent Jotika Hermsen al sinds 2006 en omschrijft haar in het boek als volgt: “Wat een fijne vrouw, zonder poeha en met een heerlijk vertrouwd Oost-Nederlands accent”.

Aanwezigen krijgen aansluitend de mogelijkheid om vragen aan het tweetal te stellen. Qua entree hanteren we het beginsel van dana; als toehoorder bepaal je zelf hoeveel je kunt of wilt bijdragen aan het programma. Desgewenst kun je dus ook gratis naar binnen. Je kunt voor deze middag reserveren per e-mail: activiteiten@bernemedia.com.

Voor meer informatie over haar boek Anders Zien: klik hier.

Bron: Berne Media | Foto: Youtube

Ook interessant

VR 15 Jul - ZA 31 Dec
Ons Kloosterpad langs abdijen en kloosters
VR 02 Sep - ZA 03 Sep
2-daagse basistraining Verbindende Communicatie
VR 30 Sep - ZO 02 Okt
Nieuw in Berne: Workshop 'Weerbaarheid en Bewustwording'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief