WO 21 Jul

Laurens de Man verzorgt abdijconcert in Berne

Op zondag 1 augustus om 16.00 uur zal organist Laurens de Man een concert verzorgen in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther. De toegangsprijs voor dit concert is € 15,-. Belangstellenden moeten vooraf reserveren op vrijdag 30 juli van 9.00 tot 15.00 uur via tel.nr. 0413 299299.

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Zijn docenten waren o.a. Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann (klavecimbel). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Deze studie rondde hij af met de hoogste cijfers.

Laurens won diverse prijzen, o.a. tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag (eerste prijs), bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg en bij de International Martini Organ Competition in Groningen. In 2018 werd hem de Sweelinck-Mullerprijs toegekend. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen, wat resulteert in concertuitnodigingen in heel Europa. Onder andere als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vier eeuwen muziekgeschiedenis; het trio presenteerde in de reeks AvroTros Klassiek Presenteert! zijn cd-debuut. Sinds 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht. Voor meer informatie: www.laurensdeman.nl.

Bron: Berne Abdijconcerten | Foto: Youtube

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

VR 29 Okt - ZA 30 Okt
2-daagse basistraining Verbindende Communicatie
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
  • © 2021 Abdij van Berne