ZA 31 Dec

Lezing Erik Galle – God is ontsnapt

Op zaterdag 25 februari 2023 zal er een lezing n.a.v. het boek Alles wat blijft, verandert. Een kunstzinnig overleg met God worden gehouden in Boek- en abdijwinkel Berne door Erik Galle.

Zie jij blijven en veranderen als tegengestelde begrippen, dan word je in dit boek tot de orde geroepen. Alles wat blijft, verandert is een pleidooi om beweging toe te laten, niet in het minst in onze relatie met God. In intense gebeden en kordaat overleg laat Erik Galle zien hoe God buiten de lijntjes kleurt waarin wij Hem willen dwingen. Vijftig kunstwerken van eigen makelij vormen het decor en de bril om de woorden nieuw te laten klinken.

Erik Galle is priester-psychotherapeut. In zijn boeken zoekt hij naar nieuwe wegen om God anders te zien en als mens volop te groeien. Eerder verschenen van zijn hand: De voorafplek, Als de stilte roept, In de leer bij de monnik, Woorden als psalmen, Neem niets mee voor onderweg, Ik ben een pelgrim, De synodale weg.

Erik Galle:
Het zit me veel te krap’, zei God me een tijd geleden. Hij doelde op het beeld dat ik van Hem had.
Zelf vond ik het prima zitten. Op een dag is God ontsnapt. Eerlijk gezegd had ik het niet zien aankomen.Dit soort opstandigheid verbond ik niet met God. Sindsdien leer ik ermee leven dat God anders is dan ik dacht.
Dat lukt me steeds beter. Het meest vreemde is dat ik daardoor ook zelf verander.

In deze lezing wil ik jullie meenemen op het avontuur van de wondere samenhang tussen blijven en veranderen. Elke vorm van groei is op deze mix gebaseerd. Zelfs God groeit, als ik Hem laat veranderen. Over dit wonder wil ik zwijgen en spreken tegelijk. De verandering gebeurt immers zowel in de taal als ver daarbuiten.

U bent van harte welkom!

Praktische informatie:
Wat: Lezing door Erik Galle
Datum: Zaterdag 25 februari 2023
Aanvang: 15.30 uur (tot 17.30 uur)
Waar: Berne, Boek- en abdijwinkel, Abdijstraat 53, 5473 AC Heeswijk
Entree: 10,00 (incl. consumptie)
Aanmelden via: activiteiten@bernemedia.com

Bron: Boek- en abdijwinkel Berne

Ook interessant

ZO 12 Feb
Spirituele filmmiddag - 'Des hommes et des dieux'
VR 17 Feb
Berne Abdijbier houdt thema-avond over carnaval
ZA 04 Mrt - MA 06 Mrt
Ontmoetingsweekend 'Van overleven naar leven'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief