MA 16 Aug

Erik Varden naar Nederland voor lezing over eenzaamheid en covid-19

Engels gesproken

Erik Varden komt naar Nederland voor de lezing ‘Thoughts on Solitude and Encounter in a Time of Pandemics’. Erik Varden is bisschop van de territoriale prelatuur van Trondheim en was abt van de cisterciënzer abdij Mount Saint Bernard in Leicestershire.

De lezing op zaterdag 16 oktober zal in de ochtend van 10.30-12.15 uur plaatsvinden bij DEZINNEN in Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154 in Den Haag (https://www.dezinnen.nl) en in de middag van 15.00-17.00 uur in de abdijkerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

De omstandigheden van dit jaar zijn confronterend geweest voor de hele wereld, met ervaringen van eenzaamheid op ongekende wijze. Tegelijkertijd heeft het ons doen beseffen hoe verweven we zijn als mensen, en hoe de wereld werkt als gemeenschap.

Wat hebben we hiervan geleerd? Wat zouden we kunnen leren? In zijn boek The Shattering of Loneliness (Bij Berne Media: De eenzaamheid doorbreken) deelt Varden het inzicht dat hij heeft opgedaan tijdens zijn leven als trappistenmonnik. Hierop voortbouwend zal Varden nadenken over de huidige verwarring om te proberen de christelijke betekenis ervan te begrijpen en een christelijke taak te formuleren voor het tijdperk van Covid-19.

Meer informatie
Abdij van Berne
Abdijstraat 49
5473 AC Heeswijk-Dinther
Entree: € 12,50 incl. één consumptie
De lezing is volledig in het Engels.
De lezing zal plaatsvinden onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

Aanmelden is verplicht. Wegens richtlijnen van het RIVM is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bezoek onze website voor meer informatie en om u aan te melden: https://bernemedia.com/evenement/lezing-erik-varden-2/.

Voor meer informatie over de lezing in Den Haag vindt u op: https://www.dezinnen.nl

Bron: Berne Media

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

VR 01 Okt - ZO 03 Okt
Workshop 'Weerbaarheid en Bewustwording'
ZA 09 Okt
Lezing: 'Onuitsprekelijk paradijs - De groene spiritualiteit van Thomas Merton'
VR 29 Okt - ZA 30 Okt
2-daagse basistraining Verbindende Communicatie
ZA 30 Okt
Alle Zielen in de tuin van de Abdij van Berne
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
  • © 2021 Abdij van Berne