Oecumenische avond rond ‘Barmhartigheid’

Op donderdag 19 november is er weer een oecumenische avond in de Abdij van Berne rond het thema: Barmhartigheid. We gaan samen kijken naar de film Solas van de Spaanse filmmaker Benito Zambrano. De film was destijds een van de publieksfavorieten op het Filmfestival in Rotterdam.

In de film, die gaat over alledaagse mensen, schetst de filmmaker een portret van een vrouw die door de hel van het leven gaat, maar gaandeweg tot de ontdekking komt dat het niet alleen belangrijk is om zelf genegenheid te tonen, maar ook dat je durft om genegenheid te ontvangen. Het is een verhaal over de gespannen relatie tussen een moeder en een dochter die heel verschillend in het leven staan. Volgens dochter Maria bestaat de hele wereld uit egoïsten. Bestaan er geen goede mensen, want iedereen denkt alleen maar aan zichzelf. Maar dat haar moeder het levende bewijs is van het tegendeel, ontgaat haar. Kortom, een boeiend gegeven.

Programma:
Om 19.30: inloop met koffie/thee
Precies 19.45 beginnen we de avond met een welkomstwoord en een korte introductie op de film. Daarna kijken we naar de film Solas.
Na een korte pauze volgt een plenair gesprek over het thema barmhartigheid, n.a.v. de film.

Entree: vrijwillige bijdrage.

Allemaal hartelijk welkom op 19 november in de Norbertuszaal van de abdij.

Bron: Abdij van Berne