WO 18 Jan

Retraite ‘Op reis door je leven’ met workshops

DEZE RETRAITE IS VOLGEBOEKT! Van maandag 3 april t/m woensdag 5 april 2023 zal in de Abdij van Berne de Plus-retraite Op reis door je leven worden gehouden door Monique Oostdam en Miep Otten.

Een retraite met maar liefst 10 workshops. Jij kiest zelf aan welke workshops je wilt deelnemen. Je stelt in die zin je eigen retraite samen. Waar wil jij bij stilstaan? Bij je kinderjaren, bij je innerlijk kind, je relatie, het heden of de toekomst? De begeleiding is in handen van Miep en Monique.

De 10 keuzeworkshops op rij

Bekijk welke workshops je wilt volgen (kwantiteit is niet altijd kwaliteit).
1. Kennismaking en start van onze retraite Op reis door je leven: Dit houden we nog als verrassing.
2. Jij en je kinderjaren: Deze verdiepingsworkshop gaat wat dieper in op je kinderjaren, inclusief puberteit.
3. Stilstaan bij je innerlijk kind: In deze verdiepingsworkshop maak je een tijdslijn van geboorte tot heden, met daarin de belangrijke momenten. Hoe waren deze verschillende gebeurtenissen voor je innerlijk kind? Waar was waar was zij/hij?
4. Het heden in de spotlights: Soms gaan we op de automatische piloot maar door op dezelfde weg. Doe je nog wel wat echt belangrijk voor je is? In deze workshop ga je even boven je eigen leven ‘hangen’. Wat zie je? Wat is over- en onderbelicht en wat zou je graag in de spotlight willen zetten.
5. Relatie in – zicht: Je gaat met een afstandje naar je relatie kijken. Door stil te staan bij de verschillende gebeurtenissen in je leven. Zo kan een verbouwing, het verliezen van een baan, een kinderwens, ziekte veel impact hebben op een relatie. Wat deed dit met jou? En wat deed dit met jullie relatie? In deze krachtige en ook intensieve verdiepingsworkshop komt jouw ‘relatie in-zicht’; wat doet de relatie bloeien en wat is funest.
6. Inzicht in je levenstempo: In welke versnelling leef jij je leven? Wat is voor jou een fijn levenstempo? Soms leven we in een tempo dat niet (meer) bij ons past. In deze workshop sta je stil bij wie en wat jouw tempo bepaalt in deze fase van je leven. (Voor degene die de populaire workshop van de Versnellingsbak kennen; dit is de verdieping!)
7. Mijn geestelijke reis: Wat is jouw geestelijke reis geweest? Wat heb je mogen meemaken? Waar was God? Waar was jij? In sommige periodes ervaren we veel nabijheid en soms verliezen we Hem uit het zicht. Dit is trouwens de enige wat christelijk getinte workshop. Als die niet past, sla je hem uiteraard gewoon over.
8. Welke toekomst wil je schrijven?: Een deel van je leven heb je al geleefd en een deel ligt nog voor je. In deze workshop sta je stil bij het deel dat voor je ligt. Hoe wil je herinnerd worden? Wat doet er voor jou toe? Wat wil je hierdoor minder doen? En wat wil je weer meer gaan doen? Oftewel welke toekomst wil jij schrijven?
9. Persoonlijk moodboard maken: In deze workshop kun je op een creatieve manier je reis van de afgelopen dagen in beeld brengen, welke herinneringen wil je meenemen en bewaren?
10. En nu verder…: Je hebt deze dagen veel mogen zien en meemaken. In deze laatste workshop leggen we weer een brug naar huis.

Ook is er op de tweede dag een Dankbaarheidswandeling waarin Miep je meeneemt door en langs je leven. Wat heb je mogen zaaien, zien groeien en oogsten?

Begeleiding:
– Monique Oostdam en Miep Otten

Praktische informatie:
Wat: Retraite ‘Op reis door je leven’
Datum: 3-5 april 2023
Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Kosten: € 395,- (met coaching, op basis van volpension & eenpersoonskamer met eigen douche en toilet)
Aanmelden: kan via monique@bezinningsvakanties.nl
Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Bezinningsvakanties / Foto: Pixabay

Ook interessant

MA 03 Apr
Meditatief mantra zingen door Hanny van Doren
ZO 09 Apr - MA 10 Apr
Proeflokaal tijdens Pasen geopend
DI 18 Apr - VR 21 Apr
Midweek 'Vrij zijn van... om vrij te zijn voor...'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief