DO 30 Mrt

Retraite ‘Op reis door je leven’

Van 29 juni tot en met 1 juli wordt in de Abdij van Berne de Plus-retraite ‘Op reis door je leven’ gehouden. Een Plus-retraite met maar liefst 10 workshops. Jij kiest zelf aan welke workshops je wilt deelnemen. Je stelt in die zin je eigen retraite samen. Waar wil jij bij stilstaan? Bij je kinderjaren, bij je innerlijk kind, je relatie, het heden of de toekomst? Je wordt begeleid door Miep Otten en Monique Oostdam. Miep en Monique organiseren bezinningsvakanties met retraites waar jij centraal staat met ervaren coaches.

Wat houdt deze ‘Op reis door je leven’ retraite in?
We gaan het je vertellen. Het is een driedaagse retraite waarin je de reis door je leven maakt. We bieden je tijdens deze retraite maar liefst 10 workshops aan, waarbij je zelf kiest aan welke je wilt deelnemen. Drie van deze workshops hebben we zo gemaakt, dat ze echt de diepte ingaan. Voelt dat voor jou als een bruggetje te ver, dan kun je natuurlijk ook voor de lichtere bezinningsworkshops kiezen. Net wat jij wilt!
Het mooie aan deze retraite is dus, dat je zelf kiest aan welke workshops je wilt deelnemen. Je stelt op deze wijze je eigen retraite samen. Waar wil jij bij stilstaan? Bij je kinderjaren, bij je innerlijk kind, je relatie, het heden of de toekomst? Zo bepaal jij dus zelf welke reis je tijdens deze retraite door jouw leven maakt.
Natuurlijk bieden we je ook tijdens deze dagen een coachgesprek aan, die je kunt inzetten om wat meer in te zoomen op je thema.

De 10 keuzeworkshops op rij
Bekijk welke workshops je wilt volgen (kwantiteit is niet altijd kwaliteit).

1. Kennismaking en start van onze retraite ‘Op reis door je leven’
Dit houden we nog als verrassing.
2. Jij en je kinderjaren
Deze verdiepingsworkshop gaat wat dieper in op je kinderjaren, inclusief puberteit.
3. Stilstaan bij je innerlijk kind
In deze verdiepingsworkshop maak je een tijdslijn van geboorte tot heden, met daarin de belangrijke momenten. Hoe waren deze verschillende gebeurtenissen voor je innerlijk kind? Waar was waar was zij/hij?
4. Het heden in de spotlights
Soms gaan we op de automatische piloot maar door op dezelfde weg. Doe je nog wel wat echt belangrijk voor je is? In deze workshop ga je even boven je eigen leven ‘hangen’. Wat zie je? Wat is over- en onderbelicht en wat zou je graag in de spotlight willen zetten?
5. Relatie in – zicht
Je gaat met een afstandje naar je relatie kijken. Door stil te staan bij de verschillende gebeurtenissen in je leven. Zo kan een verbouwing, het verliezen van een baan, een kinderwens, ziekte veel impact hebben op een relatie. Wat deed dit met jou? En wat deed dit met jullie relatie? In deze krachtige en ook intensieve verdiepingsworkshop komt jouw ‘relatie in-zicht’; wat doet de relatie bloeien en wat is funest.
6. Inzicht in je levenstempo
In welke versnelling leef jij je leven? Wat is voor jou een fijn levenstempo? Soms leven we in een tempo dat niet (meer) bij ons past. In deze workshop sta je stil bij wie en wat jouw tempo bepaalt in deze fase van je leven. (Voor degene die de populaire workshop van de Versnellingsbak kennen; dit is de verdieping!)
7. Mijn geestelijke reis
Wat is jouw geestelijke reis geweest? Wat heb je mogen meemaken? Waar was God? Waar was jij? In sommige periodes ervaren we veel nabijheid en soms verliezen we Hem uit het zicht. Dit is trouwens de enige wat christelijk getinte workshop. Als die niet past, sla je hem uiteraard gewoon over.
8. Welke toekomst wil je schrijven?
Een deel van je leven heb je al geleefd en een deel ligt nog voor je. In deze workshop sta je stil bij het deel dat voor je ligt. Hoe wil je herinnerd worden? Wat doet er voor jou toe? Wat wil je hierdoor minder doen? En wat wil je weer meer gaan doen? Oftewel welke toekomst wil jij schrijven?
9. Persoonlijk moodboard maken
in deze workshop kun je op een creatieve manier je reis van de afgelopen dagen in beeld brengen, welke herinneringen wil je meenemen en bewaren?
10. En nu verder…
Je hebt deze dagen veel mogen zien en meemaken. In deze laatste workshop leggen we weer een brug naar huis.

Ook is er op de tweede dag een ‘Dankbaarheidswandeling’ waarin Miep je meeneemt door en langs je leven. Wat heb je mogen zaaien, zien groeien en oogsten?

Praktische informatie:
Wat: Plus-retraite ‘Op reis door je leven’
Begeleiding: Miep Otten en Monique Oostdam
Datum: 29 juni tot en met 1 juli 2023
Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Kosten: €395,00. Dit is met coaching, op basis van volpension en eigen kamer met douche en toilet
Aanmelden: kan via deze link.
Meer informatie: kijk hier.

Bron: www.bezinningsvakanties.nl | Foto: Mantas Hesthaven, Unsplash.com

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

ZO 11 Jun
Jaarlijkse Berne Abdijbier Kachelders Toer
ZO 02 Jul
Berne Abdijconcert: Dariusz Bakowski-Kois
DO 13 Jul - ZA 15 Jul
Retraite 'De weg naar binnen'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief