DO 02 Sep

Retraitedag ‘Innerlijk vrij’

Een retraitedag om je innerlijke ruimte te vergroten en te versterken. Dat zal helpen om minder een speelbal van je omgeving te zijn.

We leven in een hectische samenleving. Er worden vaak hoge verwachtingen en eisen gesteld en je ervaart druk. Je krijgt het gevoel dat je wordt geleefd en er is het besef dat anderen jouw agenda bepalen. Als dat het geval is leef je van buiten naar binnen en dat betekent dat anderen jouw leven bepalen. In het uiterste geval loop je als een kip zonder kop overal achteraan. Waar blijf jezelf? Wat zou het zijn om van binnen naar buiten te leven, vanuit je centrum? Dit is beslist geen egoïsme, maar een belangrijk inzicht om vrij te worden en ook anderen daarin te laten delen. Dat kan worden bereikt door goed geaard te zijn en te leven vanuit je dragende midden.

Dat ga je in deze retraite ervaren. Je leert te leven vanuit je dragende centrum. Dat geeft je stabiliteit en rust. Je leert ook je eigen ruimte te beschermen. Zo geef je ruimte aan je emoties en je creativiteit waardoor jij je innerlijk vrij voelt en je vrijer kunt bewegen.

De retraite wordt vormgegeven rond een aantal meditaties. Daarnaast is er meditatieve beweging, enkele korte inleidingen op het retraitethema en reflectie-opdrachten. Laat je tijdens deze dag verrassen door wat er te ontdekken valt over jezelf rond dit prachtige thema en geniet van een heerlijke kloosterlunch.

Praktische informatie
Plaats: Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Datum: zaterdag 30 april 2022
Tijd: 10.00-16.00 uur
Begeleiding: Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06 307 101 36
Aanmelden en info: www.bezinnen.com/events/retraitedag-innerlijk-vrij-heeswijk-30-april-2022/ of www.abdijberne.nl, gastenbroeder@abdijvanberne.nl; 0413 299299
Prijs: € 65 (= inclusief lunch, koffie en thee)

Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste twee boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com.

Ook interessant

VR 22 Apr - ZA 23 Apr
2-daagse basistraining Verbindende Communicatie
VR 29 Apr - ZO 01 Mei
'Ruimte ervaren' - Weekend Critical Alignment Yoga en meditatie in beweging
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief