DO 02 Sep

Retraitedag ‘Leven met liefdevolle aandacht’


Een retraitedag om de kracht van vriendelijke aandacht te ontdekken.

Je hebt vast wel de ervaring dat je ‘s avonds, na een drukke dag, moe op de bank neerploft. En als je terugblikt stel je vast dat je actief bent geweest en veel hebt gedaan. Maar is dat écht van waarde en bevredigend? Wat heeft die dag je aandacht gehad? Wat wil je dat aandacht krijgt? Ben je aandachtig aanwezig bij alles wat je doet?

Antwoorden op deze vragen helpen je erachter te komen wat voor jou écht belangrijk is zodat er meer voldoening, plezier en ontspanning in je leven kan komen. En als je weet wat je aandacht zal krijgen kun je aandachtig aanwezig zijn. Zo’n leven in het hier en nu is een sleutel voor een bewust en vreugdevol bestaan. En als je ook nog de kwaliteiten van het hart, zoals mildheid en vriendelijkheid, wekt en gebruikt ga je aandachtig en rustig leven.

Tijdens deze verstillende retraitedag staan enkele meditaties centraal. Ook zijn er korte inleidingen, is er meditatieve beweging en ruimte voor reflectie. Al deze oefeningen zijn erop gericht te groeien in liefdevolle aandacht.

Praktische informatie
Plaats: Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Datum: zaterdag 1 oktober 2022
Tijd: 10.00-16.00 uur
Begeleiding: Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06 307 101 36
Aanmelden en info: www.bezinnen.com/events/retraitedag-leven-met-liefdevolle-aandacht-heeswijk-1-oktober-2022/ of www.abdijberne.nl, gastenbroeder@abdijvanberne.nl; 0413 299299
Prijs: € 65,- (= inclusief koffie, thee en lunch)

Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com.

Ook interessant

DO 23 Jun - ZO 26 Jun
Lang weekend 'Natuur en Stilte'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief