DO 02 Sep

Retraitedag ‘Uit je hoofd, in je lijf’

Ons hoofd is bepaald een zegen. We kunnen denken, duiden, analyseren en communiceren. Maar het kan ook behoorlijk druk zijn in je hoofd, want dat is de aard van onze geest; dagelijks hebben we duizenden gedachten. Hoe kan het rustiger worden? Dat kan door je aandacht en je adem te verplaatsen naar andere krachtplekken in je lijf. Je kunt het denken en piekeren compenseren door te ervaren dat je bekken, buik en hart belangrijke krachtcentra zijn. Ga maar na: in je buik vinden belangrijke en vitale processen plaats: ons leven is er begonnen en de spijsvertering vindt er plaats.

Tijdens deze retraitedag word je je bewust van je lichaam en de belangrijkste krachtcentra. Die ga je ervaren en leren te gebruiken. Bewustwording van deze plaatsen kan ook via meditatie worden ervaren. Het woord ‘meditatie’ betekent: naar het midden bewogen worden, want ook het dragende midden is zo’n krachtcentrum. Deze dag brengt je op het spoor van misschien nog niet vermoede krachten van je lichaam.

Laat je tijdens deze dag verrassen door wat er te ontdekken valt over jezelf rond dit bijzondere thema en geniet van de heerlijke kloosterlunch.

Naast een paar korte inleidingen op het thema en de deelthema’s bestaat deze retraitedag uit: meditaties, reflectie-opdrachten, oefeningen en meditatief bewegen.

Praktische informatie
Plaats: Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Datum: zaterdag 5 februari 2022
Tijd: 10.00-16.00 uur
Begeleiding: Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06 30710136
Aanmelden en info: www.bezinnen.com/events/retraitedag-uit-je-hoofd-in-je-lijf-heeswijk-5-februari-2022/ of www.abdijberne.nl, gastenbroeder@abdijvanberne.nl; 0413 299299
Prijs: € 65 (= inclusief lunch, koffie en thee)

Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com.

Ook interessant

VR 22 Apr - ZA 23 Apr
2-daagse basistraining Verbindende Communicatie
VR 29 Apr - ZO 01 Mei
'Ruimte ervaren' - Weekend Critical Alignment Yoga en meditatie in beweging
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief