MA 25 Okt

‘Ruimte ervaren’ – Weekend Critical Alignment Yoga en meditatie in beweging

Critical Alignment Yoga, ontwikkeld door Gert van Leeuwen, is een vorm van yoga gericht op het rechten van de ruggengraat, welke het meditatieve aspect van yoga en de asana’s (houdingen) combineert.

In dit weekend zijn de oefeningen met name gericht om spanning en klachten in de rug en  schouders te verminderen. Door gebruik te maken van de  hulpmiddelen zoals het stripje en het onderrug rolletje in combinatie met de ademhaling worden de onderliggende houdingsspieren bereikt. Deze spieren zijn zeer gevoelig voor het opslaan van spanning. Door onze tegenwoordige manier van werken met vaak vele uren achter de computer in een verkeerde houding wordt stress in de spieren opgeslagen.

Chronische stress zorgt voor verstijving van de spieren en het gebruik van het stripje en het rolletje maken het mogelijk deze spanning weer los te laten. Pijnklachten in de onderrug, nek en schouders kunnen hierdoor vaak verminderen en vaak ook verdwijnen. We geven ze ruimte!

Dit weekend in de inmiddels voor ons vertrouwde omgeving van de abdij is een unieke kans om de heilzame uitwerking van de oefeningen te ervaren, mee kennis te maken of te verdiepen! Ervaring is niet nodig, wel is een basis conditie gewenst.

We verblijven in de Bernekring-zaal en oefenen bij mooi weer ook buiten, denk aan een loopmeditatie in de tuinen rondom de abdij.

Begeleiding:
Ron en Anna van Amsterdam; Chi Neng Qigong en Yoga docenten

Praktische informatie:
Datum: vrijdag 29 april 15.00 uur tot zondag 1 mei 15.30 uur
Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Kosten: € 265,- (dit is inclusief workshop, maaltijden en verblijf in de abdij in een eigen kamer met douche en toilet)
Aanmelden: kan via secretariaat@abdijvanberne.nl
Voor meer informatie: www.yogainzeewolde.nl

Bron: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

VR 10 Dec - VR 31 Dec
Ons Kloosterpad langs abdijen en kloosters
VR 17 Dec - ZO 19 Dec
Levenswijsheden… wie heeft ze niet? Wij allemaal toch?
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief