Schilderijen-verkoop Willem van Helvert in Abdij van Berne

brush-1595265_640In het kader van de landelijke Open Monumentendag zullen op zondag 10 september schilderijen worden verkocht in de Abdij van Berne in Heeswijk van Willem van Helvert.

Willem van Helvert is geboren in Dinther in 1912 en overleden in 1982. Hij was norbertijn en veelzijdig kunstenaar. Bij zijn overlijden bleven er heel wat schilderijen over welke voor een belangrijk deel een plaats kregen in de vertrekken van het abdijhuis. In de afgelopen jaren hebben de verschillende vertrekken van het abdijgebouw andere functies gekregen en dat betekende dat ook heel wat schilderijen in depot verdwenen. Daar staan ze nu maar te staan en sommige al jaren. Natuurlijk wil de abdij er een aantal van bewaren, maar het merendeel zal verkocht gaan worden.

Op zondag 10 september kunnen alle te verkopen schilderwerken bekeken worden tussen 14.00-15.00 uur in de grote zaal en de gangen van het abdijhuis. Op een lijst kunnen belangstellenden aangeven voor welk schilderij belangstelling bestaat.

De schilderijen waarvoor slechts een persoon belangstelling heeft getoond kunnen vanaf 15.00 uur tegen contante betaling van het aangegeven bedrag meegenomen worden. De schilderstukken waarvoor bredere belangstelling is aangegeven zullen geveild worden. Het aangegeven bedrag vormt de bodemprijs. De hoogste bieder kan zich dan uiteindelijk eigenaar noemen. Ook hier geldt een contante betaling.

Klik hier voor meer informatie over Willem van Helvert.

Bron: Abdij van Berne