VR 08 Sep

“Lovely Rose”, feestelijk slotconcert jubileumjaar Kamerkoor Muzimare

Kamerkoor Muzimare bestaat 30 jaar en dat vieren we dit hele jaar met uiteenlopende uitvoeringen die passen bij waar wij als koor voor staan.

Zo vertelden we in het weekend van Palmzondag weer een aangrijpend passieverhaal tijdens de mede door ons zelf samengestelde passieviering “Door de stille week”. Een viering die we eerder onder grote belangstelling in de Abdij gezongen hebben. In mei gaven we een concert waarin we zingend zochten naar de kracht en essentie van muziek en onze teksten. Daarbij spraken we ook de wens uit dat we dat zo lang als maar mogelijk is met elkaar mogen blijven doen.

Nu gaan we richting einde van het jaar. We zijn er erg blij mee dat we ons jubileumjaar mogen afsluiten met een feestelijk eindconcert in de Abdij van Berne op vrijdag 29 december om 15.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid zingen we tijdens dit concert samen met ‘family and friends’. Verder werkt sopraan Kerstin Jansen mee. De instrumentale begeleiding is in handen van Demos Horn, Don Wolters (slagwerk) en Tommy van Doorn (orgel). Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. Dit concert is diezelfde avond tevens te horen in de Corneliuskerk in Beuningen. Ook voor dit groots opgezette concert zijn de entree en het tekstboekje gratis. Uw bijdrage in de gemaakte kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Concerten met een verhaal
Kamerkoor Muzimare is in haar 30 jarig bestaan uitgegroeid tot een in alle opzichten mooi uitgebalanceerd koor van geoefende amateurzangers. We zingen zowel profane als religieuze muziek die vaak op verrassende wijze met elkaar gecombineerd wordt. Dankzij grote inzet van de zangers kan steeds meer aandacht besteed worden aan de muziek en tekst achter de noten. Zo hebben we door de jaren heen een bijzondere en intense wijze van uitvoeren bereikt, waarmee we een groeiend publiek op diverse locaties steeds weer aangenaam verrassen. Een concert van Kamerkoor Muzimare heeft altijd een verhaal en neemt de luisteraar mee op een muzikale reis.

Het verhaal bij dit feestelijke Jubileumconcert
Al 30 jaar vertellen we als koor zingend verhalen. Onze naam zegt het al: Muzi Mare. En even zoveel jaren zijn we samen op reis, door alle seizoenen van het leven. Groeien we samen, juist ook dankzij onze muziek, in ons zingen en in ons zijn. Als afsluiting van ons jubileumjaar hebben we deze keer gekozen voor het uitvoeren van een groot werk: het “Magnificat” van John Rutter. Door de eeuwen heen zetten veel componisten deze oude tekst op muziek, ieder op eigen wijze, in eigen stijl, passend bij de tijd waarin men leefde. Vanaf ons allereerste concert kwamen door de jaren heen diverse (delen uit) zettingen in onze programma’s voorbij.

Nu dus de hele tekst in de hedendaagse zetting van John Rutter die, net als sommige oude meesters, eigen teksten aan het geheel toevoegde. Resultaat is een nu eens lieflijk, vaak ook uitbundig koorwerk waarin de oude tekst in het hier en nu volop tot leven komt. Passend bij Muzimare geven wij onze eigen draai aan de uitvoering van dit geheel. Dat doen we door ook eigen muziek toe te voegen én door de oorspronkelijke begeleiding om te zetten naar een jubelende combinatie van orgel en slagwerk. Daarnaast hebben onze zangers dus voor één keer vrienden en familieleden uitgenodigd om met ons mee te zingen. Zo komt de stralende muziek nog beter tot z’n recht. En over familie en vrienden gesproken…. het verhaal is pas echt compleet als ook onze luisteraars met ons meezingen. Kortom, het belooft een groot feest te worden. Van harte aanbevolen!

Praktische informatie:
Wat: Uitvoering van het Magnificat door Kamerkoor Muzimare
Datum: Vrijdag 29 december 2023
Aanvang: 15.00 uur (tot 16.00 uur)
Entree: Entree en tekstboekje gratis. Vrije gift aan het koor wordt op prijs gesteld.
Plaats: Abdijkerk van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Info: www.abdijvanberne.nl
Kaarten: via berne-anders@abdijvanberne.nl

Bron: Werkgroep Berne Anders, Kamerkoor Muzimare | Cover cd: Collegium Records, Amazon.com

Ook interessant

ZO 17 Dec
Berne Abdij kerstconcert: Oosterhoutse Nachtegalen
MA 15 Jan - WO 17 Jan
Boekschrijfdagen in de Abdij van Berne
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief