17-11-2017, Priorij de Schans Tilburg

Begrafenis Ben Jansen, prior van onze gemeenschap

Woensdag 15 november hebben wij vanaf 16:00 gewaakt bij Ben. Hij was weer thuis. Thuis binnen zijn eigen geloofsgemeenschap, thuis binnen zijn eigen groep van de Norbertijnse gemeenschap van Tilburg. Om 19:30 uur hebben wij samen met de parochie onze avondwake gevierd. Mooi, rustig, goede woorden, gezang en Licht. Hij is in Licht ontvangen en herdacht.

Donderdagmorgen 16 november hebben wij Ben om 09:30 uur begroet en hebben de wake rond zijn overleden lichaam hervat. Om 11:00uur was de Mariakerk gevuld voor een plechtige Eucharistieviering. Met voor ons bekende woorden hebben wij Ben overgegeven, kon hij de transfer maken naar Gods stralend Licht. Aansluitend aan de viering is Ben begraven op het kerkhof van de Abdij in Heeswijk Dinther.

Het was goed!

Met verdriet in het lijf kunnen wij zeggen: “Het was goed”. Met de familie van Ben, met de medebroeders / zusters van Ben, met de vrienden van Ben, met de collega’s van Ben, met de parochianen van Ben hebben wij het gedaan, afscheid genomen van een mens.

Ben Jansen
* 01.04.1951
+10.11.2017