11-03-2018, Abdij van Berne Heeswijk

Dagelijks bestuur van de Orde van de Norbertijnen in Berne bijeen

berne

Van maandag 12 maart tot en met woensdag 14 maart komt het dagelijks bestuur van de orde van de Norbertijnen in de abdij van Berne te Heeswijk bij elkaar. Twee maal per jaar vergadert dit bestuur van de orde dat bestaat uit de abt-generaal uit Rome en vertegenwoordigers uit India, Amerika, Duitsland en Belgiƫ.

Dinsdag zal het bestuur een bezoek brengen aan abdij Rolduc (Kerkrade). Daar zal namelijk eind juli – begin augustus de internationale
bestuursvergadering van de orde – het Generaal Kapittel – worden gehouden. 120 vrouwen en mannen uit de orde zullen twee weken met elkaar overleg voeren.

De bijeenkomst die nu in Berne plaatsvindt is de laatste in de huidige samenstelling. Tijdens het Generaal Kapittel zal namelijk een nieuwe abt-generaal gekozen worden en ook een nieuw dagelijks bestuur voor een nieuwe periode van 6 jaar.

Het Generaal Kapittel van Rolduc wordt voorbereid onder leiding van de abt van Berne: Denis Hendrickx. Belangstellenden kunnen deze voorbereidingen volgen via www.generalchapter2018.org.

Bron: Abdij van Berne