23-07-2017, Abdij van Berne Heeswijk

Fotoverslag Anselm Grün en Zacharias Heyes in Abdij van Berne

grun1

Gisterochtend en -middag waren de Benedictijner monniken Anselm Grün en Zacharias Heyes van Abdij Münsterschwarzach (bij Würzburg in Duitsland) te gast in de Abdij van Berne in Heeswijk. Hieronder een kort verslag met foto’s die gemaakt werden door Ramon Mangold.

Na een reis van vele uren kwamen Grün en Heyes ruim voor 11 uur aan in Heeswijk. Beide heren werden door o.a. abt Denis Hendrickx en prior Joost Jansen ontvangen in de ‘Opkamer’ van de abdij.

grun2

Hierna deden Grün en Heyes mee aan de door Berne Media georganiseerde ‘expertmeeting’ voor een select gezelschap van enkele tientallen zakenmensen en leidinggevenden over het thema ‘Bezielend leidinggeven’.

grun3

Na de Eucharistieviering en een warme maaltijd was het tijd voor het middaggedeelte in de abdijkerk: lezingen van Zacharias Heyes en Anselm Grün. Voor deze lezingen was erg veel belangstelling.

denis4

Om iets na half drie heette abt Denis Hendrickx beide heren en de ca. 250 aanwezige personen van harte welkom. Hij gaf aan dat er – mede vanwege de grote belangstelling – besloten was om deze middag live te streamen. Aan het eind van zijn geheel in het Duits uitgesproken openingswoord was het tijd voor de overhandiging van de boeken Thuis bij jezelf – Goed omgaan met lichaam en ziel van Zacharias Heyes (Nederlandse vertaling van Bei mir selbst zu Hause sein) en Langs bergen en dalen van het Leven van Anselm Grün (Nederlandse vertaling van Von Gipfeln und Tälern des Lebens).

denis5

Zacharias Heyes verzorgde de eerste lezing. Heyes vertelde vooral over zijn boek dat een handleiding is vol praktische tips en oefeningen om om te gaan met het jachtige leven, en (weer) thuis te komen bij jezelf.

Na een korte pauze van een kwartier was het tijd voor de lezing van Anselm Grün.

grun6grun7grun8

Na een kort dankwoord van abt Denis Hendrickx was er gelegenheid om de nieuwe boeken te laten signeren door de beide Duitse monniken. Hiervan maakten veel mensen gebruik.

grun9
grun10
grun11
grun12

Aan het eind van de middag vertrokken zij richting Egmond-Binnen waar Grün eerder vandaag eveneens een lezing heeft verzorgd in de St. Adelbertabdij.

De boeken Thuis bij jezelf – Goed omgaan met lichaam en ziel van Zacharias Heyes en Langs bergen en dalen van het Leven van Anselm Grün zijn te bestellen via Berneboek.com.

De bijdragen van Anselm Grün en Zacharias Heyes zijn te bekijken via onderstaande video, met dank aan Eric van den Berg.


Bron/foto’s: Abdij van Berne | Berne Media