17-07-2018, Communiteit Mariëngaard Hierden

General Chapter 2018

rolducVan zondag 22 juli tot en met 4 augustus a.s. vindt het Generaal Kapittel van de Orde van de Norbertijnen plaats. Het Generaal Kapittel, het hoogste bestuursorgaan van onze orde, wordt elke 6 jaar gehouden. In 2012 was dat in De Pere, USA; deze keer is dit in Nederland, in de Abdij van Rolduc te Kerkrade.

Van alle abdijen wereldwijd, is de prelaat en een door de abdijgemeenschap gekozen lid, bij het kapittel aanwezig. Norbertijnen, mannen en vrouwen èn de geassocieerden. Samen een groep van ongeveer 120 personen.

Op 29 juli a.s. is er een ontmoetingsdag in de Abdij van Berne tussen de kapittelzusters en -broeders en de Norbertijnen m/v van onze Canonie. Onze gemeenschappen, De Essenburgh en Mariëngaard, hopen daar aanwezig te kunnen zijn om te vieren en elkaar te ontmoeten.

Het Generaal Kapittel is uitermate belangrijk voor de onderlinge ontmoeting èn de versteviging van de band tussen de verschillende Abdijen en Priorijen wereldwijd.

Tevens is er een verantwoording van het beleid en worden lijnen uitgezet naar toekomst, zeker ook spiritueel.

Wij van De Essenburgh en Mariëngaard bidden tot aan het kapittel elke dag in de vesperviering een speciaal gebed voor het welslagen van de kapittelbijeenkomsten en uit dankbaarheid voor de gave die onze Orde voor ons en voor velen is.

De eucharistie van zondag 29 juli wordt voor deze gelegenheid verplaatst naar zaterdag 28 juli om 18:00 uur!