18-11-2020, Abdij van Berne Heeswijk

Groot hart voor de allerarmsten in India – Directeur Joke van Zutphen neemt afscheid

Na ruim tien jaar Solidair met India neemt Joke van Zutphen (zie foto) afscheid, ze gaat met pensioen. Afgelopen donderdag was haar laatste werkdag en het afscheid was (noodgedwongen door de coronaregels) in heel klein verband. Haar opvolger is Anja Bekkers.

Ze werkt het liefst achter de schermen, heeft een goed geheugen en is lenig van geest. Voelt feilloos aan welke projectaanvraag past bij welke donateur. ’n Goede match is immers belangrijk voor (langdurige) betrokkenheid en inzet. Transparant zijn is haar credo. Voortvarend neemt ze vrijwilligers, bestuur, donateurs in Nederland en de projecthouders in India mee in haar gedachtegang. Haar gevoel voor humor maakt zware zaken licht. Ze slaat spijkers met koppen en als dat lukt, verschijnt er een stralende lach op haar gezicht. Na ruim tien jaar Solidair met India neemt Joke van Zutphen afscheid, ze gaat met pensioen.

Opvolger is Anja Bekkers
In september is haar opvolger Anja Bekkers enthousiast gestart bij de Stichting Solidair met India, op het kantoor in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. De afgelopen maanden heeft Joke haar taken en verantwoordelijkheden geleidelijk overgedragen. Anja heeft gewerkt voor internationale bedrijven in de food- en agribusiness op het vlak van marketing, communicatie en public relations. De afgelopen jaren heeft ze als interim professional, freelancer en adviseur gewerkt voor diverse MKB bedrijven en organisaties. Daarnaast heeft ze met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan voor Hockeyclub HDL, de oudervereniging van gymnasium Bernrode en NIMA Zuid, de vereniging van marketeers. Momenteel is ze hoofdredacteur van de dorpsglossy d’n HaDeejer.

Bron: Solidair met India