22-04-2015, Abdij van Berne Heeswijk

Kleurboek voor volwassenen met kleurplaten van kunstenaars

groenewoudBij uitgeverij Berne Media is het kleurboek voor volwassenen Het Groene Woud verschenen. In dit kleurboek staan kleurplaten van gebouwen, natuur en bekende locaties in Het Groene Woud, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. De kleurplaten zijn gemaakt door 21 professionele kunstenaars uit de drie steden en Het Groene Woud.

Het 88 pagina’s tellend kleurboek voor volwassenen is een initiatief van de Stichting Oisterwijk 800 SPOT. Deze stichting zet cultuur in ter versterking van de samenleving. Het boek kost € 9,95 en is in elke boekhandel te koop.

Met Het Groene Woud wordt ingehaakt op de enorme rage van kleurboeken voor volwassenen. Deze zijn er te kust en te keur. Elke boekhandel heeft allerlei uitvoeringen beschikbaar. Het Groene Woud-kleurboek is om een aantal redenen bijzonder. De kleurplaten zijn gemaakt door professionele kunstenaars. Door de platen te kleuren, komt men op een bijzondere manier in contact met hun werk. Het is tevens interessant te zien hoe professionele kunstenaars hun werk in kleurplaten ‘vertalen’.

Door middel van de kleurplaten is het kleurboek tevens een ontdekkingsreis door Het Groene Woud. Dat is de naam van het nationaal landschap tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Ook deze drie steden maken deel uit van Het Groene Woud. De Stichting Oisterwijk 800 SPOT ziet het kleurboek als een middel om mensen bij het cultureel erfgoed te betrekken. De samenwerking tussen deze stichting, de kunstenaars en Berne Media | uitgeverij abdij van berne heeft een zeer eigen kleurboek voor volwassenen opgeleverd.

Titel: Het Groene Woud, kleurboek | Ontwerp omslag: Bas van den Biggelaar | Samenstelling: Paul Spapens | ISBN 978-90-8972-103-7 | Aantal pagina’s: 88 | Prijs € 9,95

Klik hier om het kleurboek te bestellen.

Bron: Uitgeverij Abdij van Berne