27-01-2018, Abdij van Berne Heeswijk

Nieuwe gezichten in redactie Katholiek.nl

redactie-katholieknl-2018

Met nieuw elan bouwt de redactie op een stevig fundament aan een mooie toekomst van Katholiek.nl. Marieke Drent, Hans-Peter Bartels, Joost Jansen, Robert Reijns en Willem-Jan Hanegraaf vormen de nieuwe websiteredactie. Oud-redactieleden Frank Bosman en Jan Brouwers blijven aan Katholiek.nl verbonden als auteurs en nemen als adviseurs plaats in de redactieraad.

Willem-Jan Hanegraaf is de nieuwe interim-hoofdredacteur van Katholiek.nl. Hij heeft, in opdracht van de uitgever, de nieuwe redactie samengesteld. Robert Reijns is sinds vier jaar verbonden aan Katholiek.nl, achtereenvolgens als auteur en redacteur. Reijns gaat de rol van eindredacteur invullen. Daarnaast nemen drie nieuwe gezichten plaats in de redactie: Joost Jansen is norbertijn in de Abdij van Berne, prior van de abdij en pastoor van de parochie Heilige Augustinus (Berlicum/ Middelrode, Dinther, Heeswijk en Loosbroek). Hans-Peter Bartels leeft als franciscaan in het klooster te Megen en schrijft onder andere voor zes Nederlandse en Vlaamse (franciscaanse) tijdschriften. Marieke Drent is werkzaam als pastoraal medewerker ‘jeugd en jongeren’ in Parochie de Twaalf Apostelen in Wijchen en maakt het nieuwe team compleet.

Katholiek.nl is opgericht door oud-hoofdredacteur Eric van den Berg. Eind 2016 heeft hij de website overgedragen aan uitgeverij Berne Media. Frank Bosman, Jan Brouwers en Robert Reijns bleven redactielid. Bosman en Brouwers nemen na de nieuwe samenstelling van de redactie plaats in de redactieraad. Zij bewaken de inhoudelijke invulling van het redactiestatuut. Daarnaast adviseren ze de redactie en de uitgever (Berne Media). Ook blijven zij als auteur verbonden aan de website.

Foto: v.l.n.r. Robert Reijns, Marieke Drent, Hans-Peter Bartels, Willem-Jan Hanegraaf en Joost Jansen.

Bron: Katholiek.nl