08-08-2018, Abdij van Berne Heeswijk

Norbertijn Jan Severijnen overleden

jans

Dankbaar dat hem verder lijden bespaard is gebleven willen wij u laten weten dat onze medebroeder, broer en oom Ignatius Jan Severijnen, Norbertijn van de Abdij van Berne, in de ochtend van woensdag 8 augustus 2018 is overleden.

Jan is geboren op 29 januari 1922 in Made. Op 11 juli 1939 ontving hij het ordeskleed van de Norbertijnen. Op 11 juli 1941 legde hij zijn geloften af.

In september 1947 vertrok Jan naar India en in 1970 keerde hij definitief terug naar zijn abdij in Heeswijk. Daar verrichtte hij allerlei huishoudelijke werkzaamheden binnenshuis en in de tuin. Zijn liefde en betrokkenheid op de Norbertijnengemeenschap van Jamtara in India is tot op het laatste moment van zijn leven groot gebleven. Jan was nog de laatst levende missionaris van Berne voor India.

Tijdens de eucharistieviering op zaterdag 11 augustus om 11.00 uur zullen wij zijn leven en werken gedenken en afscheid van hem nemen. Daarna leggen we hem te ruste op de abdijbegraafplaats.

Op vrijdag 10 augustus zal voor Jan om 19.00 uur een avondwake worden gehouden in de abdijkerk. Vanaf 18.00 uur kan in de kapittelzaal van de abdij van onze medebroeder afscheid worden genomen.

Namens abdijgemeenschap van Berne: D. Hendrickx o.praem., abt
Namens familie Severijnen: Mevr. A. Pennings

Klik hier voor de rouwbrief.

Bron: Abdij van Berne