Werken

De Boerderij

boerderij

Midden tussen onze huizen staat ‘De Boerderij’, ons bezinningscentrum in de ruimste zin van het woord. Op de hoeksteen ervan staat gebeiteld:

‘Uit aarde rijst waarheid op,
gerechtigheid reikt omlaag uit de hemel’ (Psalm 85,12)

Ons leven speelt zich af tussen hemel en aarde. Geworteld in de aarde staat de mens uit naar de hemel. Hoe kan ik zo leven, dat ik mag ervaren dat hemel en aarde elkaar raken. Waar leef ik voor, wat is belangrijk in mijn leven.

Vanuit deze gedachte worden cursussen gegeven, ontvangen gasten onderdak, verrichten vele vrijwilligers die deel uitmaken van de ‘Woensdagploeg’, of deelnemen aan Landgoedweken, vele werkzaamheden op ons landgoed.

Het gebouw en de stille, landelijke omgeving nodigen uit tot ontmoeting, rust en bezinning en vele andere activiteiten, waarbij mensen af en toe ervaren dat hemel en aarde elkaar kunnen raken.

Ons bezinningscentrum ‘De Boerderij’ is centraal gelegen in de parochie ‘Heilige Norbertus’.

Naast een aanbod van onze kant kunnen wij ingaan op vragen naar cursussen en begeleiding, voor de parochie, de grotere regio, kerkgemeenschappen in brede zin, groepen en personen die spirituele verdieping, rust, stilte, kennis en dialoog zoeken. Voor informatie en reserveringen van ‘De Boerderij’: deboerderij@norbertijnenhierden.nl.