08-09-2020, Abdij van Berne Heeswijk

Samen met norbertijn Joost Jansen de Lectio Divina-methode oefenen

Norbertijn Joost Jansen geeft op zaterdag 26 september a.s. een inleiding in de Lectio Divina-methode. In de kerk van de Abdij van Berne is er op deze dag de mogelijkheid om samen met Joost Jansen deze oude methode nieuw leven in te blazen. Het gaat hier om de manier van het lezen en interpreteren van Bijbelteksten.

Lectio Divina is de manier van Bijbellezen die in de kloosters is ontwikkeld. Het is een meditatieve wijze van omgaan met de tekst. Bij het lezen van de Bijbel gaat het er niet om of je alles snapt wat er precies bedoeld wordt. Het gaat erom of je erdoor veranderd wordt naar het beeld van God dat in je gelegd is: licht en leven, vrede en recht, liefde en trouw.

We willen dat we beter begrijpen wat er staat. We verlangen ook dat de tekst zijn geheim prijsgeeft. Maar hoe passen we de boodschap toe op ons dagelijks leven, anno 2020? En tenslotte: kunnen we ook met deze tekst bidden?

Dit zijn vragen die we onszelf stellen, of waarover we misschien vaker hebben nagedacht. Joost Jansen, norbertijn van de Abdij van Berne, organiseert hiervoor een bijeenkomst. Op deze dag geeft hij een inleiding in de methode met praktische oefeningen voor het lezen en interpreteren van Bijbelteksten. Joost Jansen zegt hierover: β€˜Er is niets mooiers om mensen te leren om niet met je hersenen te lezen en te spreken, maar met je hart. Dat wil ik op deze dag bereiken.’

Lectio Divina: hoe leer je dat?

Tijd: van 10:00 – 16:00 uur

Plaats: Kerk Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk

Kosten: € 25,- p.p. inclusief koffie/thee en eenvoudige lunch.

Aanmelden via: activiteiten@bernemedia.com

Let op: Aanmelden is verplicht. I.v.m. richtlijnen van het RIVM is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Abdij van Berne houdt rekening met de 1,5 meter per persoon en stelt desinfectiemiddelen beschikbaar.