13-05-2018, Abdij van Berne Heeswijk

Website De Nieuwe Beurskoers online

denieuweOnlangs is de website van De Nieuwe Beurskoers online gegaan. De Nieuwe Beurskoers is een oecumenische vereniging van en voor kerken, daaraan gelieerde instellingen en hun leden.

De Nieuwe Beurskoers is opgericht door Karin van den Broeke en Denis Hendrickx. Karin is predikante en voormalig preses van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Denis is abt van de Abdij van Berne en bestuurslid van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR), de koepelorganisatie van Nederlandse kloosterordes en congregaties. De KNR en de PKN zijn beide lid van De Nieuwe Beurskoers.

De Nieuwe Beurskoers staat vooral geloven:
– dat ondernemingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het realiseren van de Sustainable Development Goals van de VN.
– dat veel ondernemingen echter geregeerd worden door de dwang om korte termijn financiële resultaten te behalen, die goed zijn voor de beurskoers van vandaag en morgen.
– dat aandeelhouders hun ondernemingen juist moeten aansporen om een lange termijn beleid te voeren, waarin maatschappelijke betekenis en verantwoordelijkheid leidend zijn.
– dat het daarom belangrijk is dat juist wij onze stem laten horen. Het is immers ook óns geld dat via banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen in deze ondernemingen wordt geïnvesteerd.

Klik hier voor de website van De Nieuwe Beurskoers.

Bron: De Nieuwe Beurskoers