Wetenschap of spiritualiteit? Waarom niet beide?

We leven in een overgangstijd en de klimaatcrisis is daar de belangrijkste manifestatie van. Dit vraagt een bezinning op de rol van ons als mensheid op deze planeet. Hoe kunnen wij ons beter toerusten op een meer creatief en hoopvol omgaan met alle veranderingen?  En kunnen wij dan een best mogelijke wereld creëren voor alle levensvormen?

Er komt nu ook een stroom van informatie op gang op het terrein van religie en spiritualiteit. Door onder andere schrijvers, kwantum en neurowetenschappers, psychologen, filosofen en kunstenaars wordt de jongere generatie geïnspireerd. Op basis van wetenschappelijke inzichten wordt het duidelijk dat we het materialistische wereldbeeld geleidelijk achter ons laten. Er bestaat een andere werkelijkheid, achter de materiele wereld, die het wereldbeeld beïnvloedt. Een visie die de religieuze tradities in oost en west en de inheemse volken al eeuwen verkondigen in een eigen poëtische, symbolische en mythische taal.

Anja Schaafsma bespreekt op deze avond een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van spiritualiteit en wetenschap. De inzichten van recente schrijvers maar ook van oudere denkers, die in deze tijd weer herontdekt worden, zoals de mystici Teilhard de Chardin, Jean Gebser en anderen. De ontwikkeling van het menselijk bewustzijn en de evolutie van de kosmos en de aarde, spelen bij veel van deze schrijvers een grote rol.

Praktische informatie:
Datum: dinsdag 11 juni 2024
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Entree: 10 euro, te betalen aan de zaal
Kaarten: via een mail naar berne-anders@abdijvanberne.nl

Bron/foto: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

WO 17 Apr
Lezing 'We waren gewaarschuwd...' door Jaap Tielbeke
VR 19 Apr - ZO 21 Apr
Weekend over 'Een Nieuw Begin' met Chi Neng Qigong
ZO 05 Mei
Berne Abdijconcert door Marcel van Westen
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief