Gasten

Individuele gasten en groepen

Individuele gasten

Op adem komen na een drukke periode? In alle rust en stilte bezinnen op vragen die u aan het hart gaan? Even loskomen uit de jachtigheid thuis, op het werk of binnen de studie? Vindt u het interessant om kennis te maken met het abdijleven? Wees welkom!

Wat biedt Berne?

Wij geven individuele gasten en echtparen graag de gelegenheid om enkele dagen bij ons door te brengen in de sfeer van contemplatie. De gastenkamers zijn ruim en elke kamer heeft een douche en toilet. De inrichting kenmerkt zich door sobere kwaliteit. U kunt daarnaast gebruik maken van de gastenhuiskamer. Gasten eten samen met de broeders in de refter. Tijdens uw verblijf heeft u contact met de gastenbroeder en/of een gastenbegeleider.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gebedsvieringen: ’s ochtends om 7.00 uur de metten en aansluitend de lauden, om 12.15 uur de eucharistieviering en om 18.00 uur de vespers.

Contemplatie én actie

Gasten kunnen binnen en buiten Berne hun zinnen verzetten. U kunt rondneuzen in de boek- en abdijwinkel, genieten op het terras van het proeflokaal, naar hartenlust wandelen in de abdijtuin of te voet of met de fiets de prachtige omgeving verkennen. Een bezoek aan Kasteel Heeswijk, Kilsdonkse Molen of Museumboerderij is ook een aanrader.

In de meeste delen van de abdij hebt u toegang tot WIFI.

Tarieven individuele gasten (per 1 januari 2024):
– € 64,00 per persoon per nacht, als u twee of meer nachten verblijft. Dit is inclusief maaltijden, koffie en thee, toeristenbelasting, linnenpakket en WIFI.
– € 70,00 per persoon per nacht als u één nacht verblijft. Dit is inclusief maaltijden, koffie en thee, toeristenbelasting, linnenpakket en WIFI.
– 10% korting bij het gebruik van een tweepersoonskamer.
– Gasten die willen overnachten in het kader van ‘Ons Kloosterpad’ (geen warme maaltijd ’s middags) betalen € 55,00. Aankomst: rond 16.00 uur, vertrek volgende dag rond 09.00 uur.

Annuleringsregeling:

Bij verhindering na bevestiging wordt € 25,00 in rekening gebracht.

Aankomst- en vertrektijd:
De gebruikelijke aankomst- en vertrektijd is 15.00 uur. In overleg kan dit aangepast worden.

Meer informatie en reserveringen

Wilt u een paar dagen bij ons verblijven? Neem dan contact op met het gastensecretariaat via 0413-29 92 99. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur. U kunt uw verzoek voor een verblijf ook naar ons mailen via secretariaat@abdijvanberne.nl, dan bellen we u zo snel mogelijk terug. Het is niet mogelijk om van zondag op maandag bij ons te overnachten.

Groepen

Uiteraard ontvangt de Abdij van Berne ook groepen. Mocht u een weekend of een aantal doordeweekse dagen met een groep willen overnachten in de abdij, dan kunt u contact met ons opnemen via 0413 299299 of secretariaat@abdijvanberne.nl.

Annuleringsregeling voor weekend- en/of weekgroepen:
Komt de reservering te vervallen dan wordt tot 4 weken vooraf 10% in rekening gebracht. Tot twee weken 25% en binnen twee weken het volledige bedrag. Het definitieve aantal personen moet twee weken vooraf bekend zijn. Komt u met minder dan opgegeven, dan wordt € 25,00 per niet gekomen persoon in rekening gebracht.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief