Wat te doen?

Wandelen en fietsen

Wandelen

De Abdij van Berne ligt op het kloosterpad dat maar liefst vijftig kloosters en abdijen in midden en oost Brabant verbindt. ‘Ons Kloosterpad’ biedt maar liefst 330 kilometer wandelplezier! De tocht kan worden gelopen in 15 etappes, variërend van 16,5 tot 28 kilometer.

Om wandelaars op weg te helpen is er een Bindboek. Deze gids verbind je met verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen aan de bijzondere plekken op route. In het boek worden de etappes beschreven. Maar het bindboek is ook een inspiratieboek met opvallende weetjes, aansprekende kunstfoto’s en bijzondere interviews met mensen die wonen en werken in de kloosters. Het Bindboek en de 15 etappekaarten zijn per 1 mei 2021 ook te koop in de abdijwinkel van Berne of via www.berneboek.com.

Voor wandelaars is de Abdij van Berne een prachtige pleisterplaats. De abdij is eindpunt van etappe 1 en startplaats van etappe 2 van Ons Kloosterpad. Voor een korte stop kunt u in het proeflokaal terecht voor een verfrissend abdijbiertje en een bezoek aan de boek- en abdijwinkel is de moeite waard. Wilt u ook graag overnachten en even deelgenoot worden van het abdijleven? Neemt u dan contact op met het gastensecretariaat via secretariaat@abdijvanberne.nl voor de beschikbaarheid van gastenkamers. Hier vindt u meer informatie over o.a. de kamers en de prijzen.

De beschrijving van de etappes en hun kaarten zijn terug te vinden op www.visitbrabant.nl.

 

Fietsen

Heeswijk-Dinther is een Brabants plattelandsdorp dat rijk is aan culturele bezienswaardigheden. Onze omgeving is daardoor erg interessant voor toeristen.

Er is een gratis fietsroute beschikbaar bij het Proeflokaal van 35 km, genaamd de ‘Parelketting’ waarbij u de 20 mooiste parels van Heeswijk-Dinther ziet. Bij het Proeflokaal is voldoende parkeergelegenheid.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief