Abdij van Berne

Jongeren

Jongeren en Berne

De Abdij van Berne heeft een speciale band met jongeren. Denk aan het gymnasium dat door de norbertijn Gerlacus van den Elsen is opgericht.

Jongerencollectief

Jongerencollectief Berne is hét platform voor jonge zinzoekers. Samen ontdekken we wat de spiritualiteit van de Norbertijnen in ons leven kan betekenen. We schrijven, fotograferen, maken podcasts en ontmoeten elkaar tijdens (online) bijeenkomsten. Doe jij ook mee?

Aanbod voor middelbare scholieren

In de Abdij van Berne kunnen leerlingen van middelbare scholen terecht voor o.a. een gesprek met de broeders over wat hen bezielt, ‘Ontdek het geheim van de Norbertijn’, een actieve tocht door het klooster, ‘Sterrentocht, ontdek meer over het sterrenstelsel en jouw plaats onder de hemel’ en de ‘Stiltechallenge, ontdek wat stilte doet en leert’.

Aanbod voor studenten

Meeleven met de broeders, de stilte genieten en vieringen beleven in de eeuwenoude abdij van Berne zijn onvergetelijk. In de abdij kunnen studentengroepen aan de slag met diverse thema’s zoals: ‘In gesprek met de broeders over dat wat je echt bezielt’, ‘Van rust naar stilte – leven in balans’, ‘De weg vinden naar betekenisvol werk’ en ‘Samen bijdragen aan een duurzame wereld’.

Actuele jongerenprojecten

Vragen die niet te googelen zijn. Je kunt er vast een aantal bedenken. Havo- en vwo-leerlingen uit Ede bedachten allemaal minstens een zo’n vraag. Jongeren-coördinator Marian Timmermans nam alle vragen mee naar het klooster.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief