Abdij van Berne

Wat te doen?

Vieringen

Naast het persoonlijk gebed kennen wij in onze gemeenschap drie vieringen die als het ware de scharniermomenten vormen van onze dag: om 07.00 uur, 12.15 uur en 18.00 uur. Wees van harte uitgenodigd om mee te doen aan onze vieringen!

Activiteitenagenda

In en rond de Abdij van Berne is het vaak een komen en gaan van gasten. Er is altijd wel iets te doen. Kijk maar eens in onze agenda, dan zie je wat we bedoelen! Wees van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze activiteiten!

Gastenhuis

Wij geven u graag de gelegenheid om enkele dagen bij ons door te brengen. Dat kan als individuele gast, maar wij ontvangen ook kleine groepen (tot maximaal vijftien personen): bij voorbeeld jongerengroepen, studenten of pastorale werkgroepen.

Rondleidingen

In en rond de Abdij van Berne worden verschillende rondleidingen verzorgd. Uiteraard verzorgt de abdij zelf rondleidingen voor verschillende groepen belangstellenden, maar u kunt ook meedoen aan een een rondleiding met proeverij van Abdijbier van Stichting Berne Abdijbier.

Berne Abdijwinkel

In Berne Abdijwinkel kunt u terecht voor o.a. Berne Abdijbieren, abdijartikelen, streekproducten, inspirerende boeken, wenskaarten en (andere) cadeau-artikelen. Wees welkom!

Abdijbibliotheek

De prachtige boekencollectie van de Abdij van Berne is in een periode van bijna 570 jaar door de norbertijnen bijeengebracht en verkeert in opmerkelijk goede staat. Werken uit de abdijbibliotheek zijn alleen op afspraak te raadplegen.

Wandel- en fietsroutes

De Abdij van Berne ligt op het kloosterpad dat maar liefst vijftig kloosters en abdijen in midden en oost Brabant verbindt. ‘Ons Kloosterpad’ biedt 330 kilometer wandelplezier! De tocht kan vanaf 1 mei 2021 worden gelopen in 15 etappes, variërend van 16,5 tot 28 kilometer.

Gebouwen en abdijtuin

De Abdij van Berne is een geheel van gebouwen die de moeite van een bezoek waard zijn. Zo is er het slotje uit 1546, de abdijkerk uit, het abdijhuis (vroeger gymnasium). En uiteraard is er een prachtige abdijtuin.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief