Gasten

Kamers en maaltijden

De Abdij van Berne beschikt over 31 gastenkamers; 29 eenpersoonskamers en 2 tweepersoonskamers. Enkele kamers zijn gelegen in het oude deel van de abdij, maar het merendeel van de gastenkamers bevindt zich op de eerste verdieping van het convent dat in 1999 is gebouwd. Alle kamers zijn ook bereikbaar met een lift. Voor mindervalide gasten zijn meerdere kamers beschikbaar met o.a. een invalidentoilet.

De gastenkamers van Berne zijn ruim en voorzien van een douche en toilet. De inrichting is eenvoudig, maar smaakvol. Er staat een bureau/tafel, een zitje met één of twee stoelen, een kledingkast en een goed bed. Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig.

Maaltijden
Individuele gasten en kleine groepen (maximaal 14 personen) eten met de broeders in de refter. Dit zijn de eettijden:

Ontbijt om 8.00 uur
Warme maaltijd om 13.00 uur
Broodmaaltijd om 18.30 uur

Geert van Gaal is de kok van de abdijkeuken. Met zijn team verzorgt hij overheerlijke en gezonde maaltijden.

Hebt u een dieet of allergie (medisch geïndiceerd)?

Geef dit dan door aan het secretariaat, meestal kunnen we hiermee rekening houden. Onze kok kan zonder problemen rekening houden met de volgende diëten en/of allergieën:

  • vegetarisch maar wél vis
  • vegetarisch en ook géén vis
  • suiker- en vetarm (vanwege diabetes)
  • glutenvrij
  • lactosevrij

Alle maaltijden worden altijd vers bereid. Mocht een dieet of allergie of een combinatie van die twee complex worden, dan graag vooraf even via het secretariaat contact opnemen met de kok om af te stemmen óf en hoe we dit kunnen oplossen. Soms kan de kok uw wensen niet inwilligen. Wij hopen dat u hiervoor begrip kunt opbrengen.

Wilt u zélf producten meenemen voor ontbijt of souper, dat mag dit in principe, maar geef dit dan van tevoren door. Voor vragen kunt u altijd informeren bij het secretariaat.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief