Over ons

Gelieerde organisaties

Berne Media – uitgeverij & boek- en abdijwinkel

Berne Media bestaat uit een uitgeverij en een boek- en abdijwinkel en is als zakelijke onderneming gelieerd aan de Abdij van Berne. De abdij, uitgeverij en winkel vormen samen al jarenlang een sterke combinatie op de markt van geloof en spiritualiteit, zowel in Nederland als in Vlaanderen.

Stichting Berne Abdijconcerten

Stichting Berne Abdijconcerten organiseert in de periode mei-november maandelijks om 16.00 uur orgelconcerten in de abdijkerk van Berne.

Werkgroep Berne Anders

Een deel van de lezingen en bijzondere bijeenkomsten in de Abdij van Berne wordt georganiseerd door de werkgroep Berne Anders. Deze werkgroep richt zich op een breed publiek en beweegt zich op het creatieve vlak tussen spiritualiteit, kunst, muziek, meditatie, poëzie, stilte, maatschappelijke bewogenheid en mystiek.

Stichting Vrienden van de Abdij van Berne

Op verschillende manieren zijn de norbertijnen van de Abdij van Berne in hun eigen gemeenschap, parochies en elders actief. Zij kunnen dit goede werk echter niet alleen doen. De Stichting Vrienden van de Abdij van Berne wil daarom een steunpunt zijn en ondersteunt projecten van de norbertijnen financieel wat mogelijk wordt gemaakt door donaties van vrienden.

Stichting Solidair met India

Solidair met India ondersteunt concrete ontwikkelingsprojecten op het gebied van educatie, gezondheidszorg en sociale voorzieningen. Onze projecten richten zich zelden op enkel één van deze vlakken. Want wat heb je aan scholing als je honger hebt? En hoe kun je werken als je ziek bent?

Berne Leerhuis

Vanaf 1986 kent de Abdij van Berne leerhuisgroepen die onder deskundige leiding samenkomen om verhalen uit de Bijbel te lezen en te bestuderen. Het leerhuis kenmerkt zich door de aandacht voor zowel de christelijke als de joodse traditie.

Stichting Berne Abdijbier

Stichting Berne Abdijbier maakt het enige Nederlandse norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdij van Nederland: de Abdij van Berne. De opbrengst komt ten goede aan de eeuwenoude Abdij van Berne.

Huis voor Lectio divina

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief