Wat te doen?

Rondleidingen

Abdijrondleiding met proeverij

In en rond de Abdij van Berne worden verschillende rondleidingen verzorgd. Dagelijks om 13.30 uur start er een Abdijrondleiding met proeverij voor alle geïnteresseerden, individueel of als groep, verzorgd door de Stichting Berne Abdijbier. De gidsen van Berne Abdijbier zijn gepassioneerde en geschoolde vertellers over alles wat de abdij en haar historie aangaat. En niet te vergeten natuurlijk Berne Abdijbier.

De rondleiding start en eindigt in het proeflokaal op het abdijterrein. U begint met een digitale presentatie met een korte toelichting en een film over het brouwen. Daarna gaat u op pad met de gids over het abdijterrein en in de Abdij en u bezoekt onder andere de abdij zelf (uniek in Nederland!), de tuinen en de abdijkerk. Aan het eind krijgt u een proeverij van verschillende Abdijbieren met de daarbij behorende uitleg, of een frisdrankje, indien gewenst.

Helaas staat het oude brouwhuis niet meer op het abdijterrein en wordt Berne Abdijbier gebrouwen bij een bevriende abdij. Om u toch te kunnen laten zien hoe het brouwproces van Berne Abdijbier verloopt, hebben wij een eigen brouwfilm gemaakt, waarin alle stappen uitgebreid in beeld worden gebracht. Over enkele jaren hopen wij zelf het brouwproces inzichtelijk te kunnen maken door een eigen abdijbrouwerij toe te voegen aan het proeflokaal.

De rondleiding duurt ruim 2 uren, inclusief de proeverij. Daarna is er gelegenheid om nog een biertje te drinken of om de schitterende abdijwinkel te bezoeken.

Rondleidingen zijn mogelijk van dinsdag t/m zondag (behalve op Eerste Paasdag en de beiden Kersdagen). Op maandagen eventueel in overleg. Voor meer informatie en reserveringen verwijzen wij u naar de website van de Stichting Berne Abdijbier: www.berneabdijbier.nl.

Rondleiding voor gasten

Voor personen of groepen die te gast (zullen) zijn in de abdij kan in overleg met het secretariaat en/of de gastheer/gastvrouw een rondleiding geregeld worden in het programma. Het is wel aan te bevelen een wens in dezen reeds bij de verblijfsreservering aan te geven. Dat kan altijd tijdens de openingsuren van het secretariaat: maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.30 uur – secretariaat@abdijvanberne.nl.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief