Wat te doen?

Rondleidingen

Rondleiding Abdij van Berne

In en rond de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther (adres: Abdijstraat 49) worden verschillende rondleidingen verzorgd. Uiteraard verzorgt de abdij zelf rondleidingen voor verschillende groepen belangstellenden, variërend van kerkelijke groepen tot groepen van religieuze jongeren en van groepen pelgrims tot groepen van scholen. Mocht u ook graag een rondleiding willen voor een groep personen: dit kan alleen na contact met het secretariaat (via secretariaat@abdijvanberne.nl).

Houd u er rekening mee dat het secretariaat niet 24 uur per dag geopend is en dat de geldende coronamaatregelen rondleidingen onmogelijk of onwenselijk maken. Rondleidingen voor individuele personen zijn helaas niet mogelijk.

Bierrondleiding

I.v.m. de coronamaatregelen worden er op dit moment bierrondleidingen verzorgd voor maximaal 10 personen. Houd de website van Stichting Berne Abdijbier in de gaten voor actuele ontwikkelingen. Onderstaande informatie is alleen geldig als de rondleidingen weer verzorgd mogen worden.
__

Dagelijks om 14.00 uur start vanuit het Proeflokaal de Bierrondleiding van Stichting Berne Abdijbier. In verband met de coronamaatregelen is de groepsgrootte beperkt. Wij vragen u ruim van te voren te reserveren via de website van Stichting Berne Abdijbier.

De gidsen van Berne Abdijbier zijn gepassioneerd en speciaal getraind met informatie over het abdijbier, de abdij en haar historie. Het eerste deel van de rondleiding is in het filmzaaltje, daarna gaat u op pad met de gids en aan het einde krijgt u een proeverij van verschillende abdijbieren met uitleg.

Helaas bestaat het oude brouwhuis niet meer op het abdijterrein. Een grote wens van Berne Abdijbier is dat er tezijnertijd een nieuw brouwhuis gebouwd kan en mag worden op het abdijterrein met brouwketels, bottelarij en hergistingskamers. Dit alles om u het brouwen van Berne Abdijbier goed te kunnen laten zien. Om u toch te kunnen laten zien hoe Berne Abdijbier in een bevriende abdij wordt gebrouwen, hebben wij een eigen brouwfilm gemaakt waarin alle stappen van het brouwproces uitgebreid in beeld worden gebracht.

Duur van de rondleiding: ongeveer 2 uur.

Tijden van de rondleiding:
– 14.00u dinsdag t/m zondag (behalve 1e paasdag en beide kerstdagen)
– Maandags om 14.00u alléén op reservering (minimaal 1 week vooruit)
– Andere tijden zijn helaas niet mogelijk i.v.m. de stiltemomenten in de abdij
Tijdens de rondleiding zal daarom ook de nodige stilte in acht moeten worden genomen, zeker binnen de abdij.

Belangstellenden kunnen zich dagelijks aanmelden in het Proeflokaal voor de rondleiding. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn kunt u zonder reservering deelnemen door u te melden bij de bar. Een gereserveerde groep wordt indien nodig aangevuld tot maximaal 10 personen.

Prijzen (inclusief de bierproeverij of een andere consumptie):

– Vanaf 18 jaar: € 10,-
– 13-18 jaar: € 7,50
– 5-12 jaar: € 5,-
– 0-4 jaar: gratis (consumpties normale prijs)
Gereserveerde groepen groter dan 10 personen krijgen 10% korting.

Gelieve ruim voor 14.00 uur aanwezig te zijn i.v.m. het afrekenen, toiletteren en groepsindeling.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
  • © 2021 Abdij van Berne