Lang weekend ‘Natuur en Stilte

In deze vierdaagse (donderdag tot en met zondag) worden de stilte en het ritme van de abdij gecombineerd met de beleving van de natuur in de omgeving.

Natuur is voor veel mensen een gemakkelijke ingang om tot verdieping en tot zoiets als religiositeit te komen. In het vierdaagse programma ’Natuur en Stilte’ worden de stilte en het ritme van de abdij gecombineerd met de beleving van de natuur in de omgeving. Door gebruik te maken van een aantal werkvormen en het uitvoeren van enkele eenvoudige opdrachten proberen we iets van die verdiepende werking van de natuur op het spoor te komen. Daarbij zullen drie thema’s steeds terugkomen: stilte, aandacht en een ontvankelijke houding.

Programma
De eerste dag maken we ’s avonds een ‘zintuigenwandeling’, waarbij een introductie op de drie thema’s zal worden gegeven. De tweede dag staat het thema ‘Aandacht’ centraal. Een aantal opdrachten is er op gericht om de aandacht meer bij de natuur te houden waardoor je meer oog zult krijgen voor het wonderbaarlijke ervan. De derde dag zal het thema ‘Ontvankelijke houding’ wat meer worden uitgediept en gaan we in op de vraag hoe je de ervaringen van deze dagen kunt integreren in het leven van alledag.

Verder is in deze dagen stilte een belangrijk element. Zo zullen we enkele wandelingen in stilte maken. Daarnaast is er, voor wie dat wil, ook ruimte voor uitwisseling en zal er ook een gesprek zijn met een van de broeders.

Begeleiding
De retraite wordt begeleid door Mari Verstegen (zie linkerfoto hierboven). Hij is bioloog en heeft lange tijd leiding gegeven aan een stichting die kinderen meer in contact wil brengen met de natuur en houdt zich nu beroepsmatig bezig met het inzetten van de natuur bij de zorg voor mensen met stress gerelateerde klachten. Al vanaf 2007 organiseert hij weekenden ‘Natuur en Stilte’ vanuit verschillende kloosters in Nederland.

Praktische informatie:
Datum: donderdag 8 augustus 2024 van 16.00 uur tot zondag 11 augustus 2024 14.00 uur
Prijs: € 345 / € 295,-
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49 in Heeswijk-Dinther
Info: www.natuurtrainingen.nl
Opgave: info@natuurtrainingen.nl 

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Goede middag

    Mooi programma!

    Is de 295 euro inclusief maaltijden en overnachtingen. ?
    Vr. Groet Helga Hofmans

Ook interessant

DI 02 Jul - DO 04 Jul
Driedaagse workshop boekbinden in Abdij van Berne
VR 02 Aug - ZO 04 Aug
Driedaagse workshop boekbinden in de Abdij van Berne
DI 17 Sep - DI 19 Sep
Driedaagse workshop boekbinden in de Abdij van Berne
VR 20 Sep - ZA 21 Sep
Tweedaagse basistraining over 'Verbindende Communicatie'
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief