Geen categorie VR 27 Mrt

Nieuwe abt in Jamtara

Op zondag 1 maart heeft de abdijgemeenschap van de dochterstichting van Berne – Jamtara – een nieuwe abt gekozen voor een periode van 9 jaar. Onder leiding van abt-Generaal Thomas Handgraetinger – uit Rome – en vader-abt Denis Hendrickx uit Berne mochten 101 stemgerechtigden zich uitspreken over de leidinggevende voor hun gemeenschap voor de komende jaren.

Gekozen werd Marcus Champia geboren in 1968 in Bundumail, in de regio Ranchi, vlakbij de Norbertijnse missiepost van Kunthi/Hansa. Hij is afkomstig uit de laagste kaste en velen zijn verheugd dat uitgerekend uit die bevolkingsgroep nu een nieuwe abt is gekozen.

Ten tijde van abt Rocky D’Souza was Marcus provisor/econoom en als zodanig is hij ook verschillende keren in Berne geweest vanwege allerlei projecten. Sinds anderhalf jaar was hij prior van Indara (het missiegebied Indara, Mirpur, Ghosi in het bisdom Varanasi).

De abtzegening van Marcus zal plaatsvinden in St. Norbert Abbey van Jamtara op donderdag 30 april door de bisschop van Jabalpur Mgr. Gerarald Almeida. 

Bron: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Inspiratie
Stichting Vrienden van de Abdij van Berne organiseert tweede Vriendendag
Lees verder DI 11 Jun
Nieuws
Ontwikkelplan toekomst Abdij van Berne in beweging
Lees verder MA 10 Jun
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief