Geen categorie VR 27 Mrt

Nieuwe abt in Jamtara

Op zondag 1 maart heeft de abdijgemeenschap van de dochterstichting van Berne – Jamtara – een nieuwe abt gekozen voor een periode van 9 jaar. Onder leiding van abt-Generaal Thomas Handgraetinger – uit Rome – en vader-abt Denis Hendrickx uit Berne mochten 101 stemgerechtigden zich uitspreken over de leidinggevende voor hun gemeenschap voor de komende jaren.

Gekozen werd Marcus Champia geboren in 1968 in Bundumail, in de regio Ranchi, vlakbij de Norbertijnse missiepost van Kunthi/Hansa. Hij is afkomstig uit de laagste kaste en velen zijn verheugd dat uitgerekend uit die bevolkingsgroep nu een nieuwe abt is gekozen.

Ten tijde van abt Rocky D’Souza was Marcus provisor/econoom en als zodanig is hij ook verschillende keren in Berne geweest vanwege allerlei projecten. Sinds anderhalf jaar was hij prior van Indara (het missiegebied Indara, Mirpur, Ghosi in het bisdom Varanasi).

De abtzegening van Marcus zal plaatsvinden in St. Norbert Abbey van Jamtara op donderdag 30 april door de bisschop van Jabalpur Mgr. Gerarald Almeida. 

Bron: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Video: 100 jaar norbertijnen in India
Lees verder DI 20 Feb
Nieuws
Abdij van Berne in tv-programma 'Kruispunt'
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40-dagentijd actie voor vrouwen in de sloppenwijken van Indore, India
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40 dagen vasten met de Kloostercast
Lees verder WO 14 Feb
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief