Interview DI 14 Apr

“Nu zijn we een goed alternatief voor Bol.com”

Vanmorgen is de nieuwe website van Boekhandel Berne in Heeswijk online gegaan. Een gesprek met Joost Jansen, Norbertijn en directeur van Berne Media.

Door: Greco Idema

Gefeliciteerd! De website ziet er goed uit. U moet een tevreden mens zijn…
“Inderdaad, ik ben een tevreden mens. Er is meer dan een jaar aan deze website gewerkt. Het ging ons niet alleen om die website waardoor alle titels, die bij het Centraal Boekhuis op te roepen zijn, voor ons bereikbaar worden. Onze specialiteiten zoals Uitgeverij Carmelitana, de uitgaven van de zusters van Bonheiden (teksten van de Kerkvaders), de muziek die Böhmer bij ons heeft uitgegeven en nog veel meer, moesten er ook in gebracht worden. In Nederland is dit aanbod alleen bij ons voorradig. Ik ben trots op ons team dat door is blijven gaan ook toen het flink tegenzat. En tien dagen na Pasen is het dan zo ver!”

Het eerste wat ik dacht bij het zien van de nieuwe site was: zo, dat zal Bol.com niet leuk vinden…
“Bol.com zal er niet wakker van liggen, dat is een reus gelijk Goliath. Maar David mocht er ook zijn. En de kleine David had iets extra’s en met dat extra’s willen wij het verschil maken. Wij hopen dat mensen die zich interesseren voor dat ‘meer tussen hemel en aarde’ ons weten te vinden. Want nu zijn we een goed alternatief voor Bol.com.”

Wat zijn de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de vorige website?
“De belangrijkste verandering is dat met een enkele muisklik de 100.000 titels die bij het Centraal Boekhuis staan genoteerd op onze vernieuwde website op te roepen zijn.”

‘Bij ons vindt u het ruimste assortiment in Liturgie, Religieuze muziek, spirituele en religieuze boeken van Nederland’ staat er op de site. Is dat echt zo of…?
“Ja, dat is zo. Wij zijn hierin gespecialiseerd. Je kunt het allemaal ook bij anderen krijgen, natuurlijk. Je moet dan echter meer moeite doen. Bij ons blijf je ook de expertise houden want vanaf 1892 zijn wij al bezig om de rijkdom van spiritualiteit, bijbel en liturgie door te geven aan mensen. Goede wijn behoeft geen krans.”

Jullie hebben ook een (fysieke) boekwinkel in Heeswijk. Hebben religieuze boekwinkels toekomst?
“Met ons vernieuwde website slaan wij natuurlijk wel een slag. Maar een fysieke boekhandel blijft altijd nodig. De boekhandel wordt ook helemaal vernieuwd. We zijn er druk mee bezig en op 6 juni wordt hij officieel geopend. Het is fijn om boeken te kunnen inkijken, ze te kunnen vergelijken en dan een goede keuze te kunnen maken met het budget dat tot je beschikking staat. Maar er is meer in onze boekhandel. Hoe langer hoe meer kunnen mensen monastieke producten bij ons vinden: abdijbieren, wijnen, likeuren, kruiden van Postel, abdijhoning, kaarsen, confituren en koekjes, uit binnen- en buitenland. Alles gemaakt door monniken en monialen.
De boekhandel is ook zo ingericht dat het fijn is om daar enkele uren door te brengen. Koffie, thee, frisdrank staan ter beschikking. Er is ook plek om met je laptop even te werken. Het gaat om de beleving! De abdijbeleving in Boekhandel Berne.”

Bron: Reliwerk.nl

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Interview
"We gaan een uitdagende en ook spannende tijd tegemoet - met vertrouwen"
Lees verder MA 08 Jan
Interview
"We hebben met elkaar een systeem gecreëerd dat op termijn niet houdbaar is"
Lees verder WO 13 Jul
Interview
"Gewoon, omdat het goed voelt om voor elkaar klaar te staan"
Lees verder VR 01 Apr
Bezinning
Afvink-gedrag dempt het bewustzijn
Lees verder WO 23 Feb
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief