Jongeren

Aanbod middelbare scholieren

Ga de uitdaging aan en wees van betekenis voor de ander!

Meeleven met de broeders, van de stilte genieten en vieringen beleven in de eeuwenoude abdij is onvergetelijk. In de abdij kunnen leerlingen terecht voor:

– Een gesprek met de broeders over wat je bezielt: welke levensvraag houdt jou bezig? Wanneer is je leven gelukt? Bestaat God? Wat is je passie? Hoe maak je de juiste keuzes? Hoe blijf je trouw aan jezelf? Een unieke kans om dat waar jij graag mee verder wil te bespreken, de Norbertijnen te bevragen en van hun wijsheid te genieten.
– Ontdek het Geheim van de Norbertijn: een actieve tocht door de abdij. Na deze experience weet jij wat in de Abdij van Berne verboden gebied is, welke ogen je volgen in de abdijgangen en wanneer de norbertijnen hun kamers hebben verlaten. En op welke plek je een relikwie kunt vinden!
Sterrentocht: wie ben jij op een onbeduidende planeet, bij een onbeduidende ster en in een onbeduidende hoek? De sterrentocht doet je verwonderen over jouw plaats onder de hemel. Leer meer over planeten, een zonsverduistering en zwarte gaten. Met behulp van een van de broeders overbruggen we op verrassende wijze de afstand tussen natuurkunde en religie.

Stiltechallenge: oordopjes in en muziek aan? De stiltechallenge confronteert jongeren met ons geluidsvolle bestaan. Het daagt ze uit om stilte te onderzoeken, te beleven alleen en met elkaar. Ze experimenteren met stilte opdrachten en ervaren zo wat stilte uitwerkt. Ze ontdekken wat maakt dat Norbertijnen dagelijks de stilte zoeken en wat zij er vinden.
Sociale actie: ga de uitdaging aan en wees van betekenis voor de ander. Norbertijnen zijn al eeuwenlang van betekenis voor de ander en ze dagen leerlingen uit om dit ook tijdens hun verblijf te zijn. Er zijn tal van mogelijkheden voor de leerlingen. Zo kunnen ze het eten voor de Norbertijnen mee bereiden met behulp van een professionele kok, aan de slag in de abdijtuin of eenzame ouderen in Heeswijk-Dinther helpen en steunen.

Wil je als docent met je klas bezinning rondom een specifiek thema? De coördinator van de jongerenprogramma’s van de Abdij van Berne, denkt graag mee. Maatwerk is mogelijk.

Voor vragen en reserveringen: mail dhr. Greco Idema: webmaster@abdijvanberne.nl.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief