DI 01 Jun

Fotowedstrijd: wat inspireert jou?

Jongeren met een passie voor fotografie opgelet! Het Jongerencollectief Berne organiseert een fotowedstrijd met het thema: wat inspireert jou?

We dagen je uit om met een open blik om je heen te kijken. Ga offline, trek eropuit en ontdek wat jou inspireert. Momenten van verbinding, bemoediging, bezieling, troost, liefde, optimisme en hoop in deze tijden van crisis. Leg ze vast, deel ze en inspireer elkaar.

Wat inspireert jou?
Kijk eens om je heen: er zijn zoveel verschillende dingen die jou kunnen raken. Zijn het de mensen om je heen, die voor elkaar zorgen en elkaar liefhebben? Haal je inspiratie uit de schoonheid van de natuur? Inspiratie vind je overal om je heen. Een betekenisvolle graffititekening op de muur, zonnestralen op je gezicht of de kerk als rustplek midden in de drukke stad.

Jongerencollectief Berne
Het Jongerencollectief Berne daagt jongeren uit om, offline en online, vragen te stellen die er écht toe doen. We gaan op zoek naar verschillende perspectieven op de vraag: hoe blijf ik verbonden met mijzelf, de mensen om mij heen en de wereld?

Inspiratie speelt in onze zoektocht een belangrijke rol. Het zijn momenten van inspiratie die ons verbonden laten voelen met anderen, ons uitnodigen tot reflectie en uitdagen om verder te kijken.

Zo doe je mee­
– Maak een foto die jou inspireert
– Vul deze zin aan: ‘Inspiratie vind ik in…’ (max. 200 woorden)
– Stuur je foto en tekst op naar j.olk@abdijvanberne.nl en vermeld daarbij je naam, telefoonnummer, leeftijd en adres
– Stuur je inzending uiterlijk zondag 1 november 2021

Spelregels
– Je hebt de foto zelf gemaakt
– Je bent jonger dan 30 jaar
– De foto is van goede kwaliteit. Richtlijn: 2 MB.
– Per persoon mogen maximaal 5 foto’s worden ingezonden
– Mensen die herkenbaar op de foto staan, hebben toestemming gegeven voor het insturen en publicatie van de foto
– Met het insturen van je foto geef je de Abdij van Berne toestemming om de foto en de begeleidende tekst te gebruiken voor PR-doeleinden

Wat kun je winnen?
Uit de ingezonden foto’s maakt een kundige jury een selectie van de 15 beste foto’s. De beste drie inzendingen winnen de volgende prijzen:

1. Een overnachting samen met een vriend of een vriendin in een van de prachtige kamers in de Abdij van Berne als gast van de gemeenschap (zodra dit mogelijk is i.v.m. corona)
2. Boekenpakket van Berne Media
3. Bierpakket (18+)

De overige geselecteerde inzendingen ontvangen een kleine attentie als dank voor hun inzending.

Tentoonstelling
De geselecteerde foto’s worden in het najaar tentoongesteld op de Abdij van Berne. Er is een feestelijke opening tijdens de kloostermarkt in Heeswijk-Dinther in september (als corona het toelaat). De foto’s worden ook op de website van de Abdij van Berne geplaatst.

Jury
De jury bestaat onder andere uit abt Denis Hendrickx en coördinator Jongerencollectief Jasmijn Olk. De overige juryleden worden binnenkort bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief