Nieuws MA 19 Feb

40-dagentijd actie voor vrouwen in de sloppenwijken van Indore, India

Dit jaar ondersteunen de Norbertijnenparochies en de Abdijkerk van Berne een project dat zorgt voor een betere gezondheid, werk en inkomen voor de achtergestelde vrouwen in de sloppenwijken van Indore. Bovendien krijgen hun kinderen naschools onderwijs. Voor dit project werkt stichting Solidair met India in Heeswijk-Dinther samen met de SJSM zusters.

Training, werk en inkomen voor vrouwen
Dit project zorgt voor de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze vrouwen door het opstarten van zelfhulpgroepen. Hier krijgen ze trainingen in persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, voeding en hygiëne. Via microkredieten helpen we vrouwen om een fatsoenlijk inkomen te verdienen, zodat ze economisch onafhankelijk worden en hun gezin kunnen onderhouden. Ook volgen ze een vakopleiding om zelfstandig de kost te verdienen.

Onderwijs voor straatkinderen
Bovendien krijgen 180 kinderen naschools onderwijs via dit project. Door hun achterstand bij te spijkeren en ze te motiveren te leren, hebben ze weer een toekomst.

Hulp voor de allerarmsten
Laten we in deze vastenperiode met z’n allen een mooi bedrag bij elkaar brengen. U kunt uw bijdrage overmaken naar NL18 RABO 0120 110 660 t.n.v. Solidair met India, onder vermelding van project 34910. Namens de vrouwen en kinderen: enorm bedankt voor uw gift!

Bron/foto: Solidair met India

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes
Lees verder DI 09 Apr
Nieuws
John Meeuwesen participant van Berne
Lees verder VR 05 Apr
Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief