Nieuws WO 12 Jul

Abdijhuis in Heeswijk-Dinther is nu officieel Holie Hub

De Norbertijnen van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther en de initiatiefnemers van de Holie Hub vieren met een officieel tekenmoment op 12 juli dat het Abdijhuis, een deel van de abdij, nu echt Holie Hub is. 

Na een intensief en vruchtbaar voortraject is het zover: vandaag tekenen de Norbertijnen met Duurzaamheid.nl en Stein Ontwikkeling en Verhuur de akte voor de overdracht van het ‘Abdijhuis’ en het ‘Neerhuis’ van de Abdij van Berne. De locatie wordt al enige tijd gebruikt door de Holie Hub, een ontmoetingsplaats voor duurzame ondernemers. De eerste try-out events – van duurzame, lokale lunches tot heidag en vergaderingen – zijn goed ontvangen. Het tekenen van het contract met de Norbertijnen is het startschot voor verdere stappen. Zo is de zolder van het Abdijhuis toe aan een renovatie en zullen er sfeervolle kantoorruimtes en werkplekken worden gerealiseerd. Ook het Neerhuis zal een nieuwe invulling en opknapbeurt krijgen. 

“Wij zijn trots op het feit dat wij op deze bijzondere locatie het vertrouwen van de Norbertijnen hebben gekregen om Holie Hub te lanceren. Een prachtige manier om het gedachtegoed van de Norbertijnen door te geven aan alle bezoekers van Holie Hub,” aldus Sjon Reijers van Stein Ontwikkeling en Verhuur. 

Al 900 jaar lang is de Abdij van Berne een plek van betekenis. Eerst in Berne aan de Maas bij Heusden en later in Heeswijk. De Norbertijnen zijn de oudste orde in Nederland. Zij hebben zich altijd verantwoordelijk gevoeld voor het welzijn van mensen. Hun eeuwenoude gedrevenheid om relevant te zijn voor de maatschappij wordt door de Holie Hub in een moderne vorm voortgezet. ‘Berne wil bij voortduring een bron van betekenis zijn en blijven voor mensen, groepen en organisaties, ondanks de krimpende religieuze gemeenschap, aldus Abt Denis Hendrickx. De nieuwe bestemming van het Abdijhuis helpt ons daarbij. “Vanuit Holie Hub verbinden we mensen die (leven in) de toekomst graag vorm willen geven. Iedereen mag meedoen. Jong en oud. Overheid en bedrijfsleven, Professional en vrijwilliger. Boer en milieubeweging. Tegenstellingen zijn er genoeg. Wij staan voor contemplatie, niet voor polarisatie,” vult Anne-Marie Rakhorst van Duurzaamheid.nl aan.  

De Holie Hub is er voor ondernemers, duurzaamheidscoördinatoren, de lokale gemeenschap en andere geïnteresseerden die zich willen inzetten voor een betere wereld op uiteenlopende terreinen. Zo biedt Holie Hub Events evenementen aan op het gebied van duurzaamheid. Ook worden evenementruimtes en werk- en kantoorplekken aangeboden. De Holie Hub is het eerste SDG House van Noord-Brabant en het twaalfde in een netwerk van hubs verspreid over Nederland (met onder andere het KIT in Amsterdam, het Museon in Den Haag en de Social Impact Factory in Utrecht). De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn de 17 werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, opgesteld door de VN. Bij Holie Hub ligt de focus vooral op SDG 12: ‘Verantwoorde consumptie en productie’. Voor meer informatie: kijk op holiehub.nl

Bron/foto: Holie Hub

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Opbrengst 40-dagentijd actie bekend
Lees verder WO 01 Mei
Nieuws
Openingsconcert nieuw seizoen Berne Abdijconcerten op 5 mei
Lees verder DO 25 Apr
Nieuws
Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes
Lees verder DI 09 Apr
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief