Nieuws WO 10 Mei

Alle Zielen Abdij van Berne: Deel je verhaal met een dichter

Voor de komende editie van het kunstinitiatief Alle Zielen bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther wordt momenteel gewerkt aan het project Lichterbij, een verhalend textielproject. Het project bestaat uit het ophalen van verhalen over dierbaren die gemist worden, het vertalen van de verhalen naar korte, poëtische teksten en het borduren van de teksten op lampenkappen voor lantaarnpalen.

Voor het ophalen van verhalen rondom het gemis van dierbaren hebben de organisatoren Tim Bongaerts gevraagd. Tim studeerde in 2020 af van Creative Writing met een dichtbundel genaamd Het staat al aan, over het leven met tinnitus. Sindsdien werkt hij als zelfstanding kunstenaar en maakt hij deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf.

Wie wil kan met Tim in gesprek op woensdag 17 mei of dinsdag 23 mei tussen 12.00 en 16.00 op de zolder van Berne Boek- en Abdijwinkel. We gaan uiteraard zorgvuldig om met uw verhaal. Op basis van de gesprekken maakt Tim tien korte gedichten. Vervolgens borduren we samen de teksten op witte lakens, om er uiteindelijk lampenkappen van te maken. Met dit project zetten we op zaterdag 28 oktober onze overleden dierbaren in het licht op het terrein van Abdij van Berne.

In gesprek met Tim op 17 of 23 mei? Meld je aan via olga@studiosamenleving.nl. Je overdenkingen delen met Tim Bongaerts via de mail kan ook. Stuur je verhaal voor 24 mei naar: timbongaerts@gmail.com Volg Lichterbij ook via: www.allezielen.nl.

Bron: Allezielen.nl

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Abdij van Berne houdt 'abdijdialoog' voor boeren
Lees verder DI 06 Jun
Nieuws
Kruidentuingids voor Kruidenhof Berne
Lees verder ZA 03 Jun
Nieuws
Vier bekende Nederlanders in 2e seizoen 'Kloostergasten'
Lees verder DO 25 Mei
Nieuws
Kloosters Heilige Driehoek decor h3h biënnale
Lees verder ZA 20 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief