Nieuws WO 02 Dec

Coronaproof ophaaldag ‘Speciale Editie 2020’

Zelfs de norbertijnen hielpen mee!
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

Zondag 29 november was de Coronaproof ophaaldag van de twééde Vatgerijpte Speciale Editie. Ongeveer 1100 bestellingen zijn opgehaald. Zelfs vijf norbertijnen hebben urenlang in de koude meegeholpen om de bestelde flessen te overhandigen aan de auto’s en wandelaars.

“Bijzonder om de bestelling van mijn vader zelfs uit handen van de abt te mogen ontvangen, juist nu mijn vader onlangs is overleden,” aldus één van de ophalers. Een kleine troost en zo waren vele afhalers erg gecharmeerd van de overhandiging door de norbertijnen zelf.

Druk was het niet, maar toch zijn er heel veel afhalers geweest. De 10 tijdsblokken van elk één uur met maximaal 130 afhalers per uur zorgden niet voor drukte. In de twee auto-afhaal-routes met elk twee afhaalstations is nooit een rij langer dan 4 auto’s geweest. Bij de afhaal-looproute eveneens vaak geen enkele wachttijd.

“De 70 vrijwilligers die in 2 tijdsblokken werden ingezet hebben alles bijzonder goed kunnen handelen, maar het wel flink koud gehad tijdens de afhaaltijd van 10.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds, maar deden het graag,” aldus de trotse voorzitter Van Boxmeer.

Volgend jaar kan er weer een Speciale Editie worden afgehaald, de 2021 versie. Het bier daarvoor is al gebrouwen, weer iets meer dan deze editie. Het kan sinds gisteravond alweer worden besteld en er zijn alweer honderden bestellingen via de website ontvangen. De afhaaldag in 2021 is op zondag 28 november. Hopelijk kan dan wel weer een mooie middag om het afhalen heen worden georganiseerd met muziek, terras en marktkramen. ​

Bron/foto: Stichting Berne Abdijbier

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes
Lees verder DI 09 Apr
Nieuws
John Meeuwesen participant van Berne
Lees verder VR 05 Apr
Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief