Nieuws DO 20 Okt

‘Het Recht om te Zijn’ met zuster Maria Magdalena en wethouder Lahlah

Wethouder Esmah Lahlah en zuster Maria Magdalena, priorin van Catharinadal, gaan op 3 november in het VerHalenhuis in Tilburg met elkaar in gesprek. Een bijzondere ontmoeting die staat in het teken van de bijeenkomsten uit ‘Het Recht om te Zijn.’ Een reeks bijeenkomsten die in 2021 en 2022 in het VerHalenHuis zijn geprogrammeerd. U bent daarbij van harte uitgenodigd!

Het gesprek van 3 november is de afsluiting van de reeks. Centraal staat de vraag hoe wij komen tot onze opdracht tot maatschappelijk handelen. De manier waarop wij naar de wereld kijken wordt door de een meer en door de ander minder óók gevormd door onze levensbeschouwelijke achtergrond. Zuster Maria Magdalena en wethouder Esmah Lahlah zijn vrouwen die in de levenskeuzes die zij maken laten zien dat zij geworteld zijn in een religieuze traditie. Beiden zien een wereld waarin nog veel te doen is, waarin mensen kansen moeten krijgen en verbinden dat met hun eigen levensprogramma.

Het Recht om te Zijn is een programma van Het Ronde Tafelhuis en de Bibliotheek Wagnerplein.

Over het Recht om te Zijn
Hoe kijken wij naar onszelf en hoe belangrijk vinden wij het hoe anderen naar ons kijken? Bestaat er zoiets als ‘Nederlandse identiteit’? Kijken wij anders naar mensen die zeggen uit Beiroet te komen, of uit Marakesh, of uit Assen of Delfzijl? Wil niet ieder van ons vooral gezien worden als mens, in álle facetten van ons zijn? Heeft niet ieder van ons het Recht om te zijn? Daarover gaat een serie bijeenkomsten in het VerHalenHuis. Een huis waar dagelijks Tilburgers binnen stappen, geboren in alle delen van de wereld. Mensen zoals wij allemaal. Met eigen hoop en verlangen, maar ook pijn, verdriet en beslommeringen. En waar mensen elkaar ontmoeten komt verbinding tot stand, die ons altijd weer brengt bij die vraag: mag ik zijn wie ik echt wil zijn, wie ik ten diepste ben?

Praktische informatie:
Locatie: Het VerHalenHuis
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Entreeprijs: €10,- inclusief koffie en thee.

Bron: Het Ronde Tafelhuis / Foto: Het Ronde Tafelhuis

Anderen lezen ook

Nieuws
Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes
Lees verder DI 09 Apr
Nieuws
John Meeuwesen participant van Berne
Lees verder VR 05 Apr
Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief